Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Mihai Vădan renunță la mandatul de consilier județean câștigat duminică și la funcția din partid

 

preluare http://damboviteanul.com/

Mihai Vădan, secretar general al PDL Dâmbovița, a anunțat că demisionează din funcția pe care o deține în partid, dar și decizia de a renunța la fotoliul de consilier județean, câștigat în urma alegerilor de duminică. Fruntașul democrat-liberal și-a motivat deciziile prin rezultatele obținute la alegerile din 10 iunie, când partidul din care face parte a înregistrat un scor mult mai slab decât se anticipa, pierzând totodată șefia Consiliului Județean. ”În calitate de secretar general al PDL Dâmbovița, aveam obligația de a supraveghea îndeaproape activitatea în teritoriu, înclusiv în perioada de campanie electorală. Și, chiar dacă nu am nimic să-mi reproșez pentru felul în care mi-am îndeplinit obligațiile, consider că este o obligație de onoare să renunț la funcțiile din partid, având în vedere rezultatele”, a declarat Mihai Vădan, pentru portalul www.damboviteanul.com.”Spera ca gestul meu să fie un exemplu pentru toți cei care ar fi putut evita eșecul din 10 iunie, să facă un pas în spate. Și mai sper ca în locul meu să vină persoane cu mai multă putere de muncă”, a mai spus Mihai Vădan.

Gazeta Dâmboviţei îţi spune cine-ţi este primar. Alegeri nebune!

La aproape 12 ore de la încheierea scrutinului electoral, situaţia primăriilor din judeţ, în mare parte, arată că dâmboviţenii au ales să facă o schimbare în mare parte din localităţile cu edili care aveau la activ mai multe mandate. În unele localităţi, deşi primarii au fost aleşi dintr-o anumită formaţiune politică, consiliile locale au fost alese din altă formaţiune politică. Pe de altă parte, alţii şi-au păstrat, suprinzător, funcţiile. Iată situaţia până la care Gazeta Dâmboviţei are o situaţie la această oră:  

Cu puţin timp înainte de alegeri, trei primari dâmboviţeni au pierdut mandatul, iar alţi trei erau cât pe ce! Vezi din ce motiv!

Cum legea nu mai permite migraţia politică a primarilor, edilii care au părăsit formaţiunea politică care i-a susţinut în funcţie pleacă, de drept, acasă.  6 primari au fost în această situaţie în judeţul Dâmboviţa: Adriean Budoiu – Fieni (foto stânga), Gheorghe Diaconu – Gura Ocniţei (foto centru), Gheorghe Brebeanu – Runcu (foto dreapta), Ion Bătrânu – Comişani, Cristian Costache – Tărtăşeşti şi Marin Păun – Ciocăneşti.