Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

ŢUŢUIANU versus CHIŢESCU, despre cele peste 30.000 de voturi pe listele speciale!

Referendumul s-a încheiat, ecourile lui încă nu! Mai ales că prezenţa de 53% nu a mulţumit pe nimeni. USL ar fi vrut măcar 60 %, ţintă pe care şi-a asumat-o înainte de referendum, iar PDL sub 50 de procente, de asemenea obiectiv asumat de partid. Cam 8% dintre votanţii din Dâmboviţa au votat pe listele suplimentare. Iată un schimb de replici pe această temă între doi foşti asociaţi, actualmente adversari politici: Adrian Ţuţuianu şi Adrian Chiţescu.

Calcan, mai bun decât Ţuţuianu, la referendum? Vezi de ce!

 

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a dărâmat în Dâmbovia mitul sudului controlat de democrat liberali. Considerat fief al PDL, sudul judeţului a avut la referendum cea mai ridicată prezenţă la vot,  din judeţul Dâmboviţa. O analiză pe colegii a prezenţei la vot arată că pe colegiul senatorial condus de “transfugul” politic Valentin Calcan, s-au prezentat la urne 58,24% dintre alegătorii înscrişi în lista pentru referendum, adică 84.705 persoane. Colegiul are trei deputaţi, doi democrat liberali Bogdan Cantaragiu şi Iulian Vladu şi unul social democrat, Ion Dumitru.

Dâmboviţa, în topul judeţelor cu incidente la referendumul din 29 iulie!

De la debutul campaniei pentru referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi până ieri, în baza de date a M.A.I. au fost înregistrate  la nivel naţional, 1.050 de sesizări, dintre care 442 nu au fost confirmate.Din totalul incidentelor, cele mai numeroase s-au produs pe raza municipiului București (188) și a judeţelor: Dâmboviţa (102), Buzău (51), Brașov, Ialomița (câte 48), Mehedinți și Prahova (câte 45), cele mai multe fiind reclamate în mediul urban prin apelul la numărul unic 112.

Jurnaliştii au putut să intre într-o secţie din Dâmboviţa numai pe bază de fotocopii după acreditare şi actul de identitate!

La secţia de votare 218 Crevedia, jurnaliştii dâmboviţeni au întâmpinat dificultăţi la accesul în secţie. Aceştia au pătruns înăuntru numai după ce agentul de poliţie prezent la faţa locului pentru supravegherea referendumului a făcut fotocopii după documentele care atestau că au dreptul să asiste la procesul de votare.

A dat boala în alegătorii din Colegiul Găeşti!

Număr record de cereri de urnă mobilă înregistrat în Colegiul 8 Găeşti. În cele 11 localităţi, până la ora 10.00, au fost înregistrate peste 450 de cereri de la persoane care au declarat pe propria răspundere că suferă de boli care îi împiedică să se deplaseze la secţiile de vot. Procentul cererilor este cu 900% mai mare decât la alegerile locale din iunie. Cele mai multe cereri au fost înregistrate în oraşul Găeşti, 128, urmat de localităţile Vişina şi Morteni, toate trei conduse de edili sociali-democraţi.

În alertă, în ziua referendumului!

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a luat toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, dar şi securitatea secţiilor de votare în ziua referendumului. Astfel, pentru data de 29 iulie au fost mobilizaţi peste 850 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Miting antiBăsescu la Târgovişte! Au venit cam jumătate din cei aşteptaţi!

Începând cu ora 18:00, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, USL a desfăşurat un miting antiBăsescu la care au luat parte aproximativ 2500 de dâmboviţeni din mai multe localităţi ale judeţului. USL solicitase aprobare pentru 5000 de persoane. Pe scenă s-a aflat alături de liderii locali şi ministrul Rovana Plumb. Oamenii au fost îndemnaţi ca împreună cu rudele şi prietenii să meargă duminică la vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Este nevoie că jumătate plus 1 din numărul cetăţenilor cu drept de vot să participe la referendum pentru ca rezultatele acestuia să fie validate.

Mic cu mic se face mare? Partidele de sub 1% îl vor demis pe Traian Băsescu

În ultima decadă a lunii aprilie, PNG-CD Dâmboviţa semna cu USL un protocol de colaborare, fiecare parte luându-şi anumite angajamente. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriel Casandra – preşedintele PNG –CD Dâmboviţa şi Dumitru Banu – prim-vicepreşedinte la nivel judeţean, au precizat că termenii protocolului au fost respectaţi, motiv pentru care susţin, în continuare, USL. De asemenea, a fost fost prezentată poziţia PNG-CD Dâmboviţa referitor la Referendumul pentru demiterea preşedintelui României, ce va avea loc pe data de 29 iulie:

 

Comunicat penibil al Prefecturii Dâmboviţa despre înfiinţarea secţiei de vot din Hotelul Peştera

Dacă tăceau, filozofi rămâneau reprezentaţii Instituţiei Prefectului Dâmboviţa! După dezvăluirea făcută de către PDL Dâmboviţa cu privire la înfiinţarea secţiei de vot din Hotelul Peştera al senatorului PSD, Valentin Calcan, Prefectura  a reacţionat la aproape 24 de ore de la apariţia în presă a informaţiei, printr-un comunicat în care nu spune nimic, ci reia informaţiile pe care jurnaliştii le-au publicat deja. Aşteptam din partea Instituţiei Prefectului lămuriri cu privire la acuzaţiile de încălcare a legii, precum şi asupra necesităţii înfiinţării acestei secţii, nu confirmarea înfiinţării acesteia.