BiINTERVIU GZD! Ce spun liderii Florin Popescu şi Adrian Ţuţuianu după referendum şi ce măsuri vor lua!

Adrian Ţuţuianu, preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa

Florin Popescu, preşedinte PDL Dâmboviţa

USL Dâmboviţa şi-a atins obiectivul pentru referendum?

Îmi propusesem să scoatem un scor de minim 60% . Am realizat 53,4. Suntem câştigători ai referendumului pe Dâmboviţa şi din perspectiva asta putem sta cu fruntea sus. Suntem pe locul 13 la nivel naţional, dar din perspectiva a ceea ce mi-am propus eu, ca preşedinte interimar, şi din perspectiva discuţiilor avute cu colegii mei, anterior, rezultatul este cu 6-7 procente mai jos.

Sunteţi mulţumit de activitatea şi colaborarea pe care aţi avut-o, strict la acest referendum, cu colegii de alianţă în Dâmboviţa?

Nu. Nu sunt mulţumit. PNL a cam lipsit, iar primarii susţinuţi de PNL cel puţin o parte nu s-au implicat suficient.

Alianţele PPDD la nivel local au avut vreo contribuţie?

Nu. PPDD s-a comportat în nota de la nivel naţional, adică cu indiferenţă faţă de referendum.

Cum explicaţi procentul mare obţinut în Sud, considerat fief PDL, fiind unul mai mare decât pe Nord, unde conduceţi de ani buni?

Analiza este puţin eronată. La alegerile locale din 2012, am câştigat primăriile Găeşti şi Titu şi cele două primării au rezultat foarte bun şi la referendum. Pe de altă parte, am câştigat tot pe zona aceasta localităţi mari, cum sunt Băleni sau Tărtăşeşti. Eu cred că analiza trebuie revizuită din perspectiva rezultatelor obţinute la alegerile locale.

Pe Târgovişte, cine a avut responsabilitatea referendumului?

A căzut în sarcina Organizaţiei Municipale. Reazultatul este prost şi ar fi fost şi mai prost dacă nu mă implicam eu direct în coordonarea unor activităţi de campanie. Organizaţia Municipală a PSD este condusă de Victor Sanda. Între 10 şi 15 august o să facem analiza internă în şedinţă de Birou Permanent Judeţean, apoi de Birou Executiv, pentru că sunt dezamăgit de prestaţia unora dintre colegi, de exemplu de la Lunguleţu, Buciumeni, prestaţia unora care au vechime mare şi în partid şi în funcţia de primar cum sunt cazurile   Doiceşti, Pierşinari, Vulcana Pandele. Mă aşteptam la mult din partea acestor organizaţii şi sigur  că vom face o analiză foarte serioasă a prestaţiei şi implicării tuturor colegilor din partid.

Cel mai slab scor a fost la Moreni. Ce s-a întâmplat acolo?

Nu s-au implicat suficient şi au crezut că lucrurile vor merge de la sine, deşi i-am avertizat înainte ziua referendumului, că toate sondajele de opinie dau un scor de 50-52% ca prezenţă. Cei din PNL au lipsit cu desăvârşire din activităţile de campanie electorală şi rezultatele obţinute la Pucioasa, de exemplu, sunt sub aşteptări şi discuţia trebuie făcută serios din perspectiva alegerilor parlamentare.

Implicarea primarului Chiriţă, de la Hulubeşti, va schimbă cumva percepţia asupra sa?

Implicarea lui nu are nicio relevanţă. Rămâne cum am stabilit!

 

Care a fost obiectivul PDL Dâmboviţa pentru referendum?

PDL Dâmboviţa a avut ca obiectiv un scor de sub 50%. Nu am reuşit să atingem acest obiectiv pentru că pe listele suplimentare au votat peste 30.000 de alegători, ceea ce reprezintă 8% din electoratul dâmboviţean

PDL Dâmboviţa a primit vreun sprijin de la altă forţă politică pentru acest scrutin?

Sincer să fiu, nu am simţit acest lucru, am simţit însă un sprijin din partea oamenilor de bună credinţă!

Cum explicaţi faptul că în zona de sud a judeţului, unde aveţi un bazin electoral important, procentul de prezenţă a fost foarte mare?

Am avut situaţii ciudate, de exemplu pe colegiul Răcari au votat pe suplimentare 5200 de oameni, în comuna Corbii Mari 650, la Crevedia 953, lucruri foarte curioase pe care le-am semnalat instituţiilor abilitate ale statului. De altfel chiar în ziua votului, noi am identificat 10 persoane care au votat în două secţii. Am dat exemplu colegiul Răcari, unde au votat pe liste suplimentare 5200 de persoane. Vă dau şi exemplul oraşului Găeşti, unde au votat pe liste suplimentare 1000 de oameni. Pot să vă spun că peste 300 au votat pe suplimentare în comuna Mogoşani şi faceţi o comparaţie în zona Padina Peştera, care reprezintă o micro staţiune turistică,  au votat 283 de persoane. Şi pot să vă dau zeci de alte exemple, la Brezoaiele, la Conțeşti chiar şi la Răscăieţi. În mod normal, într-un sat vin 5-6 familii, la părinţi, la rude, dar nu 100 de oameni.

Veţi analiza acest rezlutat în forurile partidului?

Vom face o analiză şi în cadrul organizaţiei şi a biroului permanent. Trebuie discutat cazul fiecarei localităţi în funcţie de listele suplimentare. La Târgovişte sunt peste 4000 de  votanţi din afara oraşului, din 31 000 de alegători. Aceste analize se vor face ţinând cont de cei care au votat pe suplimentare şi nu sunt din localităţile respective. La Bezdead sunt 210, într-o localitate în care nu există nici măcar un cămin cultural ca să zici că ai făcut o activitate.

Mai vreau să fac două comparaţii. Giurgiu, judeţ de graniţă, are 7500 pe suplimentare, iar Bucovina, puternică zonă turistică, 17.000.

Poate a dat roade politica de promovare turistică pe care aţi promovat-o?

Păi da, poate a dat roade. Anul trecut, în Dâmboviţa, au fost 248.000 de turitşi, cam 800 pe zi. De unde au apărut 34.000 într-o singură zi, nu ştiu. Ciudat mi se pare şi faptul că între 7 şi 8 seara, ora la care lumea nu prea mai are chef de venit la urne, a votat 6% din electorat, adică 28.000 de oameni, iar între 5 şi 8 au fost 14%. Este fabulos, mai ales că la ora 5 era o căldură insuportabilă. Eu eram în Târgovişte şi nu era nimeni pe stradă.

Au fost şi trădari?

Da, au fost oameni care au bătut palma. Vom lua măsuri aspre asupra celor care şi-au bătut joc nu de mine, nu de PDL, ci de  ţară, pentru că ţara a avut de făcut o alegere, între Europa, lumea civilizată şi restul planetei. Vom face şi excluderi.

Intră la această categorie, a celor ce şi-au bătut joc, şi primarul de la Hulubeşti?

Nu numai el! Avem şi un caz din consiliul judeţean, un consilier care a votat la referendum. Vom propune retragerea sprijinului politic şi excluderea.

Despre cine este vorba?

Nu vreau să dezvălui acum.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro