Unul se scuză, altul se acuză! Ce explicaţii au primarii PDL cu prezenţă la referendum de peste 70%

Distribuie:

Două sunt localităţile judeţului conduse de primari PDL, care au bătut la prezenţa la referendum majoritatea comunelor conduse de social democraţi. Este vorba despre Malu cu Flori, unde prezenţa a fost de 70,75% şi Hulubeşti, 76,20%.

Primarul de la Malu cu Flori pune eşecul pe seama faptului că noul preşedinte al CJD este fiul localităţii şi atunci poporul i-a urmat chemarea: “Fiind Adrian Ţuţuianu preşedintele Consiliului Judeţean şi fiind din Malu cu Flori, eu nu-i mai pot stăpâni pe oameni. Am discutat cu foarte mulţi. Au spus, domnule primar, ne-a promis domnul Adrian că ne ajută, că ne face de toate şi atunci oamenii au venit. Orice om cu mintea sănătoasă îşi dă seama că este singura şansă a  comunei de a se dezvolta.”, a spus, în apărarea sa, Procopie Toma, primarul democrat liberal al comunei Malu cu Flori. Acesta spune că nu a fost chemat să dea explicaţii la partid. Cât despre o eventuală demitere: “Treaba dumnealor!”, a precizat edilul. Toma spune şi ca nu va pleca singur din PDL: “Dacă cei de la PDL, după situaţia asta mă vor da afară, e cu totul altceva.”

Când unul se scuză, altul se acuză! Celebrul deja edil al Hulubeştiului a făcut un titlu de onoare (sau oroare) din faptul că a reuşit o performanţă mai tare decât cea a multora dintre social democraţi. Cum?:  “Prin muncă şi devotament pentru o viaţă nouă, mai bună pentru comunitate. Eu am considerat, la acest referendum, că datoria faţă de cetăţeni este de a mă implica în această campanie. Sunt de acord cu politica cetăţenilor şi cu dorinţa exprimată de către cetăţenii şi comunitatea pe care eu o reprezint. Am votat eu şi familia mea!”, a spus Adrian Chiriţă. Pe “răspopitul” democrat liberalilor îl doare-n cot de decizia partidului  “PDL poate poate să ia o hotărâre bună sau rea, în favoarea organizaţiei judeţene. Nu îmi e teamă deloc pentru că eu am fost ales de către cetăţeni, nu de către membrii PDL şi vreau să reprezint interesele cetăţenilor şi consider că în acest moment interesele se pot exprima prin vot.  Dacă voi fi exclus din partid, voi deveni primar independent şi, bineînţeles, voi rămâne primarul comunităţii care m-a ales. Nu am nicio opţiune politică, sunt doar primarul comunităţii care m-a ales! Numai cetăţenii mă pot da jos din funcţia de primar. Calitatea de membru al unuia sau altui partid este un lucru pe care sincer nu pun prea multă valoare. Faptul că am ieşit la vot, cred că a spus tot.”. Poate că, iubitul fiul al localităţii ar fi fost credibil dacă ar fi candidat  independent  şi i-ar fi dat afară, în şuturi, pe liderii democrat liberali care l-au susţinut cu toată forţă în campania electorală, pe ideea susţinută de el cu “primarul comunităţii.” Sau poate ca altul este motivul devotamentului subit pentru cetăţean, după ce anul trecut îl cam trata “părinteşte” cu pistolul şi bâta: “Cu viceprimarul colaborez foarte rău, dar am o colaborare foarte bună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.” … Ah, păi de ce nu aţi spus aşa de la început! Apropo, Adrian Ţuţuianu nu a aflat încă de colaborarea asta!

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro