Primarul din Corbii Mari, cercetat pentru împiedicarea dreptului de a participa la referendum, a unui cetăţean

Distribuie:

 

Astfel, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corbii Mari au demarat cercetările, fiind identificate numitele F.N., de 35 de ani şi F.L., de 33 de ani, ambele din localitate, care în timp ce se aflau la domiciliu, au fost ameninţate de primarul din localitate  să nu se prezinte la procesul de votare, în caz contrar vor  avea probleme cu acesta, în sensul că numitei F.N îi va lua cartea de identitate, punând-o în imposibilitatea de a se mai întoarce în Spania, unde aceasta lucrează.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, le recomandăm să se adreseze la orice unitate de poliţie  sau să apeleze 112, pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Legea 3/2000 prevede la art. 52 următoarele: împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro