Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Un vot corect! Referendumul, pas cu pas!

 

Alegătorii pot răspunde „DA” sau „NU”, aplicând ştampila o singură dată în interiorul unuia dintre cele două patrulatere din buletinul de vot.  Dacă ștampila este aplicată de mai multe ori sau în afara unuia dintre patrulatere, atunci buletinul de vot este considerat nul. În timpul votului, alegătorii nu au voie să aibe asupra lor, în cabina de vot, aparate cu care să filmeze sau să fotografieze buletinul electoral. În caz contrar, riscați o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani. De asemenea, în cabina de vot poate intra o singură persoană, după ce a fost legitimată şi a primit buletinul de vot. Persoanele care nu pot să voteze singuri, au dreptul la un însoţitor. Preşedintele secţiei de votare are dreptul de a lua măsuri pentru a nu se prelungi nejustificat prezenţa unui alegător în cabina de vot.

Votaţi o singură dată!Fiecare alegător poate vota la secţia la care au fost arondaţi.  Dacă nu sunteţi în localitate, puteţi vota pe listele suplimentare. BEC precizează că în completarea listelor suplimentare va fi cuprins în dreptul fiecărui alegător venit la vot Codul Numeric Personal, în baza căruia se vor verifica situaţiile de vot multiplu, pedepsite cu închisoare între 6 luni şi cinci ani.

Pentru a menţine ordinea, în apropierea secţiilor de votare nu este permisă funcţionarea barurilor sau a localurilor care furnizează băuturi alcoolice. De asemenea, este interzisă orice formă prin care se continuă campania în ziua referendumului, dar şi bannerele afişate în apropierea secţiilor de votare.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media