În câteva ore au făcut sport, au învăţat să acorde primul ajutor, au realizat o animaţie, au ascultat sfaturile unui muzician şi au acumulat cunoştinţe noi

Distribuie:

Vineri, în ultima zi a taberei organizate de Clubul Phoenix Arte Marţiale Târgovişte, copiii au lucrat, ca şi în restul zilelor, pe grupe şi au cunoscut profesionişti în diferite domenii.

Primul dintre ei a fost Eugen Florea, de la Crucea Roşie Dâmboviţa, care i-a învăţat pe copii importanţa acordării primului ajutor. „Am învăţat cum să resuscitez o persoană”, spune entuziast Sebi Ivan, în vârstă de 9 ani. Participanţii la curs au aflat lucruri utile, necesare chiar şi la vârsta lor. „Mă bucur că facem acest curs, pentru că eu am văzut o situaţie în care aş fi putut da primul ajutor. O femeie a venit într-o zi să-şi ia nepotul de la şcoală şi i s-a făcut rău. Am sunat la 112”, povesteşte Octavian, de 12 ani, care acum a fost instruit să ia primele măsuri de ajutor a celor în nevoie. De exemplu, elevii taberei au învăţat că apa este cel mai la îndemână dezinfectant şi că să-i ajute pe ceilalţi trebuie să-şi asigure mai întâi protecţia propriei persoane.

Interesantă a fost şi întâlnirea cu graficianul Andrei Scărlătescu. Cei mici au avut ocazia să afle cum se realizează o animaţie, testând-şi nivelul de talent în acest domeniu, care, trebuie menţionat, nu ţine de vârstă. Ştefania Moise, de 8 ani, deşi printre cei mai mici dintre cei 22 de participanţi ai taberei, a surprins cu desenul său şi ca răsplată a avut ocazia să dea viaţă unui pinguin, cu ajutorul invitatului şi printr-un program pe calculator.

Mai relaxantă a fost discuţia cu tenorul Vlad Miriţă. Muzicianul le-a vorbit pe limba lor despre prietenie, despre lucrurile importante în viaţă şi despre urmarea unei pasiuni, argumentând cu experienţe proprii sfaturile de viaţă.

După o săptămână de lecţii, în domenii diferite, alături de instructorii Vasile Luşac, Annemarie Duncan şi invitaţii lor, copiii au încheiat tabăra cu diplome şi diverse premii. Regretul că s-a terminat este de înţeles, la fel şi dorinţa de a relua această experienţă. Clubul Phoenix Arte Marţiale din Târgovişte va mai organiza astfel de tabere pentru copiii între 7 şi 12 ani.

        

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro