În câteva ore au făcut sport, au învăţat să acorde primul ajutor, au realizat o animaţie, au ascultat sfaturile unui muzician şi au acumulat cunoştinţe noi

Este vorba despre copiii din Tabăra de Vară Phoenix, care în ultima zi au avut mai mulţi invitaţi, care le-au împărtăşit din cunoştinţele şi experienţa lor profesională şi de viaţă.

Read more

PREMIERĂ AnimationKid – atelier de film de animaţie pentru tineri

 

Turnul Vechi Studio pregăteşte o surpriză de proporţii iubitorilor şi realizatorilor de film de animaţie din Târgovişte : proiectul AnimationKid, o premieră în peisajul educaţional dâmboviţean.
Destinat tinerilor animatori români cu diferite niveluri de experienţă – fiind eligibili începătorii care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi cunosc  noţiuni elementare de animaţie – Animation Kid va oferi câteva oportunităţi unice, iar cursanţii şi publicul larg vor putea urmări rezultatele la sfârşitul proiectului.
25 cursanţi cu vârste cuprinse între 10 şi 16  ani, din care 15 tineri vor fi selectionaţi pentru acest proiect, vor participa la AnimationKid – un curs teoretic şi practic de animaţie  desfăşurat  timp de 6 luni , în perioada 2 aprilie – 30  septembrie 2012, la finalul căruia fiecare echipă, formată din câte 5 tineri,  va avea în portofoliu un scurtmetraj de animaţie de 1 minut şi o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, având la dispoziţie programe de animaţie 2D de ultimă generaţie ( TOON BOOM), precum şi traineri cu reputaţie, grafician  Andrei Scărlătescu şi  regizor de film  Ştefan Scărlătescu.
Proiectul se derulează cu finanţarea  ADMINISTRAŢIEI  FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL.
Participanţii vor fi împărţiţi pe trei grupe, fiecare coordonate de trainerii proiectului , care îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, vor lucra alături de ei pe teme şi exerciţii pregătitoare şi vor realiza o evaluare periodică.
Animația e o rudă mai ludică a artei cinematografice. AnimationKid  doreşte ca această artă să fie vizibilă în societatea românească, tinerii să aleagă meseria de animator, să studieze, să se perfecționeze și să profeseze în domeniu, iar rezultatul muncii lor – filmele de animație – să fie promovate.
Mai mult, această rubrică ne leagă de anii anteriori, ne readuce copilăria în prezent, ne invită să-i descoperim multiplele valențe: animația educativă  dar și la cea cu mesaj artistic deschisă publicului din toate categoriile de vârstă.

Turnul Vechi Studio pregăteşte o surpriză de proporţii iubitorilor şi realizatorilor de film de animaţie din Târgovişte : proiectul AnimationKid, o premieră în peisajul educaţional dâmboviţean. 

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro