Votează legal! Iată ce pedepse rişti pentru frauda electorală!

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o amplă campanie de informare publică pe toată perioada premergătoare zilei de 29 iulie când toţi cetăţenii sunt aşteptaţi la vot. Astfel, reprezentanţii legii îi atenţionează în continuare pe cei care se vor preventa la urne cu privire la faptele ce reprezintă infracţiuni şi contravenţii. Vor primi amendă de la 30 la 120 de lei cei care comit următoarele fapte ce contravin legii: înscrierea, cu bună ştiinţă, a unei persoane în mai multe liste electorale ale localităţii de domiciliu, precum şi  înscrierea în listele electorale a unor persoane fictive ori care nu au drept de vot; dar şi refuzul de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii din localul de vot şi în împrejurimi;

 Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului.  Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegări sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

De asemenea, alegătorii care se află în ziua referendumului într-o altă localitate decât cea în care sunt înscrişi pe lista electorală, pot vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro