Dâmbovița, în topul județelor care susțin familia tradițională prin Constituție

Distribuie:

Un număr impresionant de români s-au pronunțat în favoarea proiectului de revizuire a Constituției pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre bărbat şi femeie, şi nu din doi soți, cum este acum.

La nivel național, 2,2 milioane de români au semnat petiția inițiată de Coaliția pentru Familie, alianță susținută şi de Biserică. Coaliția pentru Familie nu are personalitate juridică, fiind o alianță formală de organizații ale societății civile, ce împărtășesc aceleași valori și obiective.

Pentru a putea cere modificarea Constituției, inițiatorii aveau nevoie de 500.000 de semnături din cel puțin 20 de județe. Iată că s-au strans de patru ori mai multe semnături, ceea ce este îmbucurător pentru cauza susținută.

Județele fruntaşe au fost Dâmbovița, Timiş şi Iaşi. Ȋn Dâmbovița, peste 100 000 de oameni au semnat pentru această cauză, cu mult peste cele 20 000 de semnături care trebuiau strânse la nivelul fiecărui județ. Județul nostru s-a clasat pe locul I, ca şi procentaj din rândul votanților.

După ce semnăturile vor fi verificate de primării, inițiatorii le vor depune la Parlament. Dacă această inițiativă cetățenească va fi votată de două treimi din parlamentari, se va organiza referendum.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro