Nordul judeţului, secat de caniculă! La Dealu Frumos şi Cucuteni nu e apă potabilă

 

Mai multe gospodării din localităţile Dealu Frumos (com.Pietroşiţa) şi Cucuteni (com.Moţăieni) au rămas fară apă potabilă din cauza faptului că puţurile din care se alimentau cu apă au secat în urma caniculei şi secetei prelungite pe care o traversăm. În acest sens, în urma solicitărilor venite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Pietroşiţa şi Moţăieni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emilian Rusu, va asigura, timp de trei zile, transportul de apă potabilă în aceste localităţi, în perioada 26 – 28 iulie.

Read more

Culmea referendumului: Secţie de vot în Hotelul Peştera al senatorului PSD, Valentin Calcan!

Odată revenit la social democraţie Valentin Calcan face tot posibilul să-şi ajute partidul cum poate! Şi poate! Cea mai nouă iniţiativă a fostului pedelist, este punerea la dispoziţie a Hotelului Peştera, proprietate personală, pentru organizarea unei secţii de vot la Referendumul din 29 iulie.

Read more

Târgoviştenii au ignorat Ziua Drapelului! Ceremonia a fost urmărită doar de autorităţi (GALERIE FOTO)

 

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezentând principiul egalităţii, iar orientarea culorilor în sus semnificând verticalitatea.  Cifra trei este numărul perfect, pe lângă ţara noastră mai existând alte trei ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: FranţaItalia şi Belgia. Iată ce reprezintă culorile Drapelului României:  Roşu, simbol al măririi, bravurii, îndrăznelii şi generozităţii, precum şi al sângelui vărsat în lupte, puterii de viaţă şi energiei strămoşeşti; Galben (sau aur), simbol al forţei, bogăţiei şi purităţii, precum şi al holdelor aurii de grâu din timpul verii; Albastru (sau azur), reprezintă aerul, cel mai nobil element după foc şi simbolizează blândeţea, frumuseţea nobleţea şi buna credinţă.

Read more

Dâmboviţa: Doar 297 de buletine provizorii au fost eliberate în 2012! Fraudarea alegerilor, prin această metodă, este imposibilă!

 

În urma articolelor apărute în presa centrală şi locală cu privire la încercarea de fraudare a alegerilor prin emiterea de buletine provizorii, Instituţia Prefectului –Judeţul Dâmboviţa face următoarele precizări: în copiile de pe listele electorale pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012,  se regăsesc posesori de acte de identitate. Prin act de identitate se înţelege –carte de identitate, buletin de identitate şi carte de identitate provizorie.

Read more

Alegerile locale ne costă în Dâmboviţa aproximativ 53 de miliarde de lei vechi. Astăzi, la Târgovişte, sosesc buletinele de vot

În conformitate cu Programul calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012,  tipărirea buletinelor de vot a fost finalizată.

Read more

Cu puţin timp înainte de alegeri, trei primari dâmboviţeni au pierdut mandatul, iar alţi trei erau cât pe ce! Vezi din ce motiv!

Cum legea nu mai permite migraţia politică a primarilor, edilii care au părăsit formaţiunea politică care i-a susţinut în funcţie pleacă, de drept, acasă.  6 primari au fost în această situaţie în judeţul Dâmboviţa: Adriean Budoiu – Fieni (foto stânga), Gheorghe Diaconu – Gura Ocniţei (foto centru), Gheorghe Brebeanu – Runcu (foto dreapta), Ion Bătrânu – Comişani, Cristian Costache – Tărtăşeşti şi Marin Păun – Ciocăneşti.

Read more

PE SURSE: Costel Preda îi ia locul lui Petre Marin, la Direcţia Silvică Dâmboviţa!

Chiar dacă opinia publică nu a fost informată oficial despre demiterea lui Petre Marin şi numirea lui Costel Preda în funcţia de director al Directiei Silvice, angajaţii direcţiei au fost convocaţi luni, la ocoalele silvice de care aparţin, pentru o întâlnire cu directorul Costel Preda. Prima întrunire va avea loc la Ocolul Silvic Valea Mare, de la ora 8:00. În acest, moment Petre Marin este în concediu.

Read more

Antonel Jîjîie rămâne subprefect! Şi-a câştigat postul în instanţă

Antonel Jîjîie revine la Prefectura Dâmboviţa ca subprefect! Guvernul a luat act de cele două hotărâri definitive şi irevocabile, de la Curtea de Apel Ploieşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care îl reintegrează pe funcţia de subprefect înalt funcţionar public, hotărări care pănâ la acest moment nu fuseseră puse în aplicare.

Read more

Postul de subprefect este vacant! Lui Antonel Jîjîie i-a încetat exercitarea funcţiei cu caracter temporar, dar aşteaptă să se întoarcă pe post, miercuri!

În şedinţa de miercuri, 16 mai, Guvernul a decis încetarea mandatului tuturor funcţiilor de subprefect, cu caracter temporar, din ţară. În exercitarea unei funcţii cu caracter temporar se afla şi subprefectul de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie. Acesta este încadrat în Prefectura Dâmboviţa ca şi consilier juridic superior, dar primise atribuţii de subprefect, în 2009.

Read more

CJD restaurează moştenirea dâmboviţeană a lui Brâncoveanu!

Potlogii au fost prima moşie de suflet a domnitorului Constantin Brâncoveanu, înainte ca acesta să devină domn, ridicând aici, la 1698, un palat dăruit fiului său cel mare, Constantin. În drumul său către cele două capitale Târgovişte şi Bucureşti, Brâncoveanu se oprea de fiecare dată la Poltogi, atât în timpul construcţiei minunatului palat şi a bisericii, prima clădire ridicată pe moşie, cât şi după finalizarea acestora.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro