Proiectil de aviație, găsit în Piața Aurora

proiectil

UPDATE: Se pare că este vorba despre un proiectil din al doilea război mondial, în stare de funcţionare, pe care urmează ca pompierii de la ISU Dâmboviţa să-l dezamorseze şi să îl distrugă.

„E vorba de un proiectil exploziv, calibru 75 de mm, în stare de funcţionare. L-am ridicat, l-am suit în maşină şi acum urmează să îl ducem să îl depozităm provizoriu. Din anumite motive, a rămas neexplodat şi la lucrările de săpături care s-au  efectuat pentru canalizare l-au descoperit muncitorii”, a declarat, pentru adevarul.ro, Doru Bolovan, specialist pirotehnician, din cadrul ISU Dâmboviţa.

Read more

Mesaj I.G.S.U „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) şi E.ON România au demarat, în această săptămână, a doua campanie comună de informare şi conştientizare a populaţiei din cadrul parteneriatului încheiat în luna septembrie a acestui an. R.I.S.C. (Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”)  îşi propune să avertizeze cetăţenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalaţiilor electrice şi a celor alimentate cu gaz.

Read more

Angajaţii AJOFM şi cei ai Casei de Pensii, evacuaţi!

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea cele două instituţii a fost evacuată de pompieri după ce un angajat a alertat autorităţile din cauza mirosului puternic de gaz. Toţi cei care se aflau la serviciu au fost scoşi în stradă preţ de câteva zeci de minute, până angajaţii ISU au efectuat cercetări.

Read more

Nordul judeţului, secat de caniculă! La Dealu Frumos şi Cucuteni nu e apă potabilă

 

Mai multe gospodării din localităţile Dealu Frumos (com.Pietroşiţa) şi Cucuteni (com.Moţăieni) au rămas fară apă potabilă din cauza faptului că puţurile din care se alimentau cu apă au secat în urma caniculei şi secetei prelungite pe care o traversăm. În acest sens, în urma solicitărilor venite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Pietroşiţa şi Moţăieni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emilian Rusu, va asigura, timp de trei zile, transportul de apă potabilă în aceste localităţi, în perioada 26 – 28 iulie.

Read more

Vrei să fii pompier? Vezi aici oferta de şcolarizare pentru 2012-2013

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BASARAB I” al judeţului Dâmboviţa, cu sediul în Mun.Târgovişte – Şoseaua Găeşti nr.9, desfăşoară prin Biroul Resurse Umane, activităţi de recrutare pentru concursul de admitere – sesiunea 2012, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Read more

Locul I pentru GeoSting SRL Târgovişte, la etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale SPSU (galerie foto)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa organizează, în perioada 14 – 15 iunie, pe Stadionul “Eugen Popescu” din Municipiul Târgovişte, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localitaţi şi a Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) de la instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Dâmboviţa.

Read more

Pompierii târgovişteni riscă, în orice moment, să rămână fără apă sau curent electric

Sediul ISU “Basarab I” Dâmboviţa poate rămâne în orice moment în beznă, pentru că în acest moment clădirea este racordată la reţeau de energie electrică a Mechel Târgovişte, care şi-a exprimat, de mai multe ori, intenţia de a-i debranşa pe pompieri.

 

 

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro