Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

I.S.U. „Basarab I”Dâmboviţa veghează pentru siguranţa cetăţenilor pe timpul Sărbătorilor Pascale

         Premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa a dispus măsuri de creştere a operativităţii, cu accent pe prevenirea şi intervenţia în caz de urgenţă, prin suplimentarea personalului din serviciul operativ şi în mod deosebit în domeniul prevenirii. Zilnic, vor asigura serviciul operativ, 24 de ore din 24, peste 250 de cadre ale inspectoratului.

         La lăcaşurile de cult la care se preconizează o afluenţă mare de persoane se va asigura participarea personalului din cadrul inspectoratului, în scopul supravegherii bunei desfăşurări a slujbelor şi a prevenirii unor situaţii deosebite, iar la mânăstirile Viforâta, Nucet şi Cota 1000 Moroeni se va asigura intervenţia operativă prin prezenţa unor echipaje de intervenţie la faţa locului.

         Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a efectuat, premergător Sărbătorilor Pascale, controale tehnice de prevenire, sprijin şi îndrumare la lăcaşurile de cult din judeţ, în vederea înlăturării cauzelor potenţial generatoare de incendiu, asigurarea condiţiilor de acces şi evacuare a persoanelor, verificarea existenţei şi fiabilităţii mijloacelor tehnice de intervenţie din dotare, precum şi exploatarea în condiţii de siguranţă a mijloacelor de încălzire şi instalaţiilor electrice. Un accent deosebit s-a pus pe instruirea personalului cu privire la modul de comportare şi de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

         Totodată, s-a asigurat transmiterea către administraţiile publice locale a unor măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul Sărbătorilor Pascale, în scopul informării populaţiei şi afişarea lor la punctele de informare preventivă.

         Toate subunităţile inspectoratului sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte cetăţenilor dâmboviţeni.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media