În satele judeţului, şcolile de “ev mediu” se înmulţesc! 26 nu au primit autorizaţii de funcţionare

wc_scoliVacanţa copiilor se apropie de sfârşit! În unele cazuri, însă, vacanţa autorităţilor pare nelimitată. 26 de şcoli şi grădiniţe îşi aşteaptă elevii şi preşcolarii pentru anul şcolar 2013 – 2014, în condiţii de coşmar. Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului a refuzat să emită autorizaţii sanitare de funcţionare, în 16 cazuri recomandând suspendarea activităţii.

Read more

DSP Dâmboviţa a primit sub 20% din necesarul de vaccinuri antigripale

La finalul săptămânii trecute a început distribuţia către medicii de familie dâmboviţeni a vaccinurilor antigripale gratuite. DSP Dâmboviţa a primit doar 13.800 de doze din cele 75.842 solictate ministerului. Direcţia aşteaptă ca în perioada următoare numărul acestora să fie suplimentat. La acest moment, medicii de familie au început vaciinarea în cadrul grupelor de populaţie considerate la risc: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni si 64 de ani aflate în evidenţa medicilor de familie cu afecţiuni cronice pulmonare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficientei umane; gravidele; precum şi toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Pentru aceste categorii vaccinarea este gratuită.

Read more

Ambulanţa Dâmboviţa, fără director medical! Claudiu Dumitrescu: “Am fost demis fără motiv!”

Claudiu Dumitrescu a fost demis de la conducerea Ambulanţei dâmboviţene. Acesta asigura interimatul pentru postul de director medical. Demiterea a fost decisă de noul director al DSP, Sorin Stoica, care a motivat-o prin faptul că Dumitrescu nu era medic specialist.

Read more

Avertizare: “Agenţii privind reforma sănătăţii” ar putea fi o mare ţeapă!

Sute de persoane din judeţul nostru s-au înscris la cursurile organizate de tot felul de firme pentru a deveni agenţi privind reforma sănătăţii. Au achitat taxa de înscriere de 60 de lei, au frecventat cursurile, unii chiar s-au apucat de strâns date personale, în schimbul promisiunilor unor căştiguri fabuloase, în jur de 100 de lei de adeziune. Totul ar putea fi doar o mare escrocherie, atenţionează Ministerul Sănătăţii, pentru că proiectul de lege care face referire la casele private de sănătate este, încă, în faza de proiect.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro