Pentru elevii din zeci de unități de învățământ dâmbovițene școala a început în aceleași condiții din anii trecuți: fără apă sau grupuri sanitare igienizate

Un nou an școlar, aceleași probleme cu autorizațiile sanitare de funcționare la unitățile de învățământ din județul nostru.
Directorul DSP Dâmbovița, Sorin Stoica, a prezentat astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, o situație statistică a școlilor unde există probleme cu aceste autorizații de funcționare, iar lucrurile nu stau deloc bine.
Astfel, din cele 614 unități de învățământ dâmbovițene, 589 au autorizație sanitară de funcționare, iar 25 nu au primit autorizație de funcționare.
“Principalele motive pentru care aceste unități funcționează fără autorizație sanitară emisă de Direcția de Sănătate Publică, sunt următoarele: nu dispun de sursă de apă curentă, folosesc sursă de apă proprie, neinvestigată sau cu parametri de potabilitate neconformi Legii 458/2002. O altă deficiență este amplasarea grupurilor sanitare în curtea unităților, neracordate la apă curentă, neigienizate, neîntreținute corespunzător și insuficiente. Al treilea motiv ar fi lucrările de reabilitare nefinalizate. Un alt aspect ar fi perimetrul, gardul împrejmuitor deteriorat sau incomplet, ceea ce pune în pericol securitatea elevilor, și, nu în ultimul rând, condițiile de microclimat și starea de sănătate a personalului didactic”, a informat directorul DSP.
Așa cum a declarat acesta, începând cu anul 2010, autorizația sanitară nu mai este obligatorie anual, decât dacă se modifică condițiile care au stat la baza eliberării ei.

Vezi aici care sunt unitățile de învățământ cu probleme: 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro