ortooxacell kiss2022.gif Flax

Doar 61,43% dintre absolvenţii de gimnaziu au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională

  Astăzi au fost afişate rezultatele evaluării naţionale. În judeţul nostru, din cei 4664 de candidaţi înscrişi au absentat 142, iar dintre cei prezenţi un procent de 61,43% au obţinut medii mai mari de 5. Astăzi, între orele 14.00-18.00, sunt aşteptate contestaţiile, iar luni vor fi afişate rezultatele finale. În perioada 5-9 iulie elevii vor … Citește mai mult

Gabriel Boriga:”Nu intenţionez, sub nicio formă, să-mi dau demisia din funcţia de primar al Municipiului Târgovişte”

În condiţiile apariţiei în ultimele zile a unor zvonuri total nefondate şi manipulatoare, vreau să precizez următoarele:

  1. Nu intenţionez, sub nicio formă, să-mi dau demisia din funcţia de primar al Municipiului Târgovişte. Târgoviştenii m-au ales pe 10 iunie pentru un mandat de 4 ani, pe care vreau să-l onorez şi să-l duc la capăt. Mai mult, dacă târgoviştenii vor fi mulţumiţi de modul în care îmi voi face treaba, nu voi avea nicio reţinere să le cer din nou votul în 2016.
  2. Cer tuturor celor care propagă asemenea zvonuri false să renunţe la minciună. Sunt primarul târgoviştenilor şi îi anunţ pe cei cărora nu le place acest lucru că niciun zvon nu poate schimba realitatea.
  3. Vreau să colaborăm cu toţii în interesul târgoviştenilor şi acesta e primul meu mesaj către toţi consilierii locali, indiferent de partidul din care provin.

   Comunicat de presă

   Gabriel Boriga

   Primarul Târgoviştei

   25 iunie 2012

Agricultorii dâmboviţeni ale căror culturi au fost afectate de zăpadă nu se grăbesc să ia ajutor de la stat

 29 iunie este data maximă până la care fermierii mai pot depune cereri pentru eventualele pagube înregistrate la culturile agricole în urma căderilor abundente de zăpadă din lunile ianuarie şi februarie. Aceştia ar putea primi un ajutor de la stat de până la 7500 de euro. Până acum , în judeţul nostru, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii DADR, au fost primite doar trei cereri pentru acest sprijin financiar, deşi 33 de producători se află în situaţia de a solicita sprijin.

Peste 3000 de elevi dâmboviţeni îşi testează competenţele digitale la Bac

    
Începând de astăzi, timp de trei zile, elevii de liceu susţin proba de competenţe digitale a examenului de Bacalaureat. 3382 de elevi dâmboviţeni s-au înscris la această probă. Candidaţii au la dispoziţie 90 de minute ca să rezolve subiectele de la proba de competenţe digitale.

Tableta de luni: UN GÂND, DOUĂ GÂNDURI…

cristacgebun

  O nouă hartă a creierului uman arată cu mare precizie zonele care ne ajută să auzim, să înțelegem și să ținem minte, precum și felul în care aceste zone ale creierului lucrează împreună pentru a da naștere inteligenței. Am văzut-o desenată, seamănă, în fundal, cu stema unui partid nou apărut în politica românească, se … Citește mai mult

Un bebeluș a fost transportat cu elicopterul la București

   Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a solicitat seara trecută intervenţia elicopterului SMURD Bucureşt, pentru a transporta un bebeluș de numai 900 de grame, născut prematur la București . În ciuda ploii torenţiale, elicopterul SMURD a aterizat la Târgovişte ,pe helioportul spitalului, de unde a preluat bebeluşul.

Gospodăriile localnicilor din Răzvad, sub ape

Codul Galben și-a spus cuvântul și în județul Dâmbovița, vremea rea și ploile torențiale din ultimele două zile dându-le bătăi de cap locuitorilor din comuna Răzvad. Apa căzută în cantități foarte mari a transformat șanțurile și strada în adevărate râuri. Apa a intrat în curțile oamenilor , a inundate pivnițele caselor și a distrus mai … Citește mai mult

WHO ELSE? Gabriel Boriga va câştiga un nou mandat, cu peste 50% din sufragiile electoratului, conform econtext.ro!

boriga who else

Site-ul econtext.ro a publicat o hartă a primăriilor în funcţie de partidul care, conform sondajelor actuale, este cel mai bine plasat în municipiile reşedinte de judeţ. Conform econtext.ro, dacă mâine ar fi alegeri, USL ar câştiga 21 de primării, reşedinţă de judeţ, din ţară, iar PDL, 10. Una dintre ele este Târgoviştea, unde Gabriel Boriga are, conform sondajelor, un scor electoral de 54 de procente.

Cai de zeci de mii de euro se întorc la Gura Foii, pentru a doua ediţie a târgului cabalin de Sfinţii Constantin şi Elena

Iubitorii cailor se pot delecta duminică, la Gura Foii,  la a doua ediţie a târgului anual de cai de rasă, unde sunt aşteptaţi zeci de crescători din toate colţurile ţării, care vor aduce în comuna dâmboviţeană cai de rasă. Târgul se datorează pasiunii pentru cai a primarului comunei Gura Foii, Marius Iosif, el însuşi posesor a mai multe exemplare cabaline de excepţie.

DEZAMĂGIRE: Chindia Târgovişte a luat bătaie, în faţa a peste 1500 de spectatori, pe teren propriu!

Chindia Târgovişte a jucat astăzi de la ora 18:00, pe stadionul  Eugen Popescu, contra celor de la Gaz Metan Severin, echipă aflată pe locul al III,  în clasamentul seriei a doua, a Ligii 2 de fotbal.

Gemenii au asaltat astăzi primăria municipiului Târgovişte

38 de cupluri de gemeni au fost premiate astăzi de primăria Municipiului Târgovişte în cadrul unei manifestări menite să marcheze Ziua Internaţională a Familiei. Îmbrăcate de sărbătoare şi cu zâmbetul pe buze, perechile de gemeni s-au întâlnit cu primarul Gabriel Boriga în Sala de Consiliu a primăriei.

Lâna nu mai valorează nimic! Ciobanii dâmboviţeni o aruncă!

Tone de lână este incendiată sau aruncată de crescătorii de animale din Dâmboviţa! Cei mai mulţi spun că au ajuns în această situaţie în ultimii ani, pentru că nu mai au unde să o valorifice. Mai mult, tunsul oilor costă 5 lei pe cap de animal, astfel că întreaga operaţiune nu aduce decât pierderi proprietarilor … Citește mai mult

Elevii dâmbovițeni au curățat județul de gunoaie. Vezi aici foto din nordul județului și de la Priseaca:

Peste 100 de elevi din zona de nord a județului s-au alăturata astăzi acțiunii de ecologizare Let s do it Romania și au arătat că le pasă de mediul înconjurător adunând gunoaiele aruncate la întâmplare de semeni de-ai lor.

Un altfel de start de campanie electorală pentru Gabriel Boriga! (foto)

Gabriel Boriga, actualul primar al Târgoviștei și candidatul PDL la un nou mandat pentru primărie, a dat astăzi startul campaniei electorale, un altfel de start decât cele cu care s-au obișnuit cetățenii. Alături de zeci de bicicliști, echipați cu tricouri inscipționate cu sloganul „Cursa continuă. Votăm Gabi Boriga!”, Gabriel Boriga a pornit într-un tur al orașului, startul fiind dat din fața primăriei.

Dezastru la simulările pentru Bac: doar 28,17% dintre absolvenţi au promovat testările

 Se anunţă un an slab pentru examenul de Bacalaureat în judeţul nostru, poate şi mai slab decât anul trecut ţinând cont de faptul că procentul de promovabilitate obţinut la simulările scrise de către elevii dâmboviţeni este unul foarte mic, de doar 28,17%, sub cel de anul trecut (35%). Astfel, din cei 3401 elevi care s-au … Citește mai mult

A început campania electorală pentru locale! Iată regulile!

alegeri locale 2012

În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

Diaconiţă, fostul şef al pompierilor dâmboviţeni, condamnat la 3 ani şi jumătate cu executare şi despăgubiri pentru 21 de angajaţi

corneliu diaconita

Corneliu Diaconiţă, fost şef al ISU  Dâmboviţa, a fost acuzat în 2009 de luare de mită, fals, uz de fals şi înşelăciune. Diaconiţă este acuzat că în perioada 2006 – 2007, în calitate de inspector şef al ISU Dâmboviţa, a ordonat ca 803 subordonaţi să-şi achiziţioneze din bani echipament specific, în condiţiile în care cadrele militare beneficiază în mod gratuit de astfel de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Adrian Ţuţuianu, primul pe buletinul de vot, în urma tragerii la sorţi făcută de BEJ!

adrian tutuianu

Aceasta cu toate că în documentul de acceptare a candidaturii se specifică faptul că Adrian Ţuţuianu este candidat propus de Uniunea Social Liberală, iar în ordinea stabilită de tragerea la sorţi USL nu există! Primul partid ales din urnă să ocupe prima poziţie a fost PSD, urmat de PNL.

Colonelul Gavrilă se întoarce la jandarmeria dâmboviţeană

costel gavrila

Începând cu data de 10 mai a.c., general maior Pop Gavrilă, comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri a Jandarmeriei Române, a fost împuternicit, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române.  Cu aceeași dată, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, colonel Gavrilă Angelică Costel, inspector general al … Citește mai mult

Viermele merelor ar putea face “ravagii” în livezile dâmboviţenilor

  Livezile dâmboviţenilor sunt în pericol. Unitatea fitosanitară Dâmboviţa avertizează pomicultorii dâmboviţeni că trebuie să aplice tratamentele adecvate pomilor fructiferi, în special meri şi peri, deoarece, după montarea unor capcane în plantaţie, au fost identificaţi dăunători puternici în livezile de pe Valea Ialomiţei. “Odată ce dăunătorul atacă, fructele respective sunt în pericol, pentru că odată … Citește mai mult

UE dă bani cultivatorilor de orez. Specialiştii Direcţiei Agricole speră ca acest sprijin să-i stimuleze şi pe dâmboviţeni să cultive orez

 Cultivatorii de orez vor primi sprijin de 250 euro/hectar, din fonduri comuniatare, cu condiția să dețină măcar un hectar de teren împărțit în cel mult trei parcele de câte 0,3 hectare. Ajutorul va fi de trei milioane euro, fiind acordat pentru o suprafaţă de aproximativ 12.000 ha şi se va da o dată pe an.

Paranoia politică!? Ion Stan a “acuzat” o staţie de amplificare că e democrat liberală

aninoasa, constantin maricescu

Episodul s-a consumat vineri, 4 mai, la evenimentul de lansare a candidatului pentru primăria Aninoasa, social democratul Constantin Maricescu. Lansarea, una cu fast, a fost încurcată pe întreaga ei desfăşurare de aparatura audio, care a cârâit, a bâzâit sau s-a întrerupt. Cel mai iritat de situaţie a fost preşedintele PSD Ion Stan, care, necăjit că … Citește mai mult

Pe 12 mai, dâmbovițenii sunt așteptați să fie voluntari pentru o zi și să curețe județul de gunoaie

Sâmbătă, 12 mai, dâmbovițenii sunt așteptați să se alăture acțiunii de voluntariat Let’s do it Romania. „Ne propunem și de data aceasta să facem curățenie în România. Alături de noi mai sunt încă trei țări care participă în aceeași zi. În Dâmbovița, timp de doi ani  consecutiv am avut peste 8500 de voluntari și anul … Citește mai mult

CJD restaurează moştenirea dâmboviţeană a lui Brâncoveanu!

Potlogii au fost prima moşie de suflet a domnitorului Constantin Brâncoveanu, înainte ca acesta să devină domn, ridicând aici, la 1698, un palat dăruit fiului său cel mare, Constantin. În drumul său către cele două capitale Târgovişte şi Bucureşti, Brâncoveanu se oprea de fiecare dată la Poltogi, atât în timpul construcţiei minunatului palat şi a bisericii, prima clădire ridicată pe moşie, cât şi după finalizarea acestora.

Statistic vorbind: mai mulți salariați, mai puțini șomeri

Potrivit informațiilor oferire de Direcția Județeană de Statistică, efectivul salariaţilor din judeţul Dâmboviţa la sfârşitul lunii martie 2012 a fost de 74749 persoane, în creştere cu 453 persoane faţă de luna februarie 2012 şi cu 2121 persoane faţă de luna corespunzătoare din anul 2011. De asemenea, numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii martie 2012, a … Citește mai mult