Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Adio becurilor cu incandescenţă! Află motivul!

Vechile becuri Edison vor dispărea de pe piaţă în toate ţările din U.E. Decizia luată ca urmare a nemulţumirilor venite din partea consumatorilor este implementată de la începutul acestei luni. Încă de acum trei ani s-a interzis comercializarea becurilor cu incandescenţă cu o putere mai mare de 100 de watti, urmate de cele de 75 şi 60 de watti, iar prin noua decizie cele de 40 şi 25 de watti vor avea aceeaşi soartă. Măsura nu a fost însă primită bine de toată lumea.

ÎPS NIFON a participat la reuniunea anuală a conducătorilor religioşi cu liderii Uniunii Europene

Joi, 12 iulie 2012, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal pentru relaţia cu organizaţiile creştine internaţionale şi instituţiile Uniunii Europene a participat la Bruxelles, ca reprezentant al Patriarhiei Române, la “Reuniunea anuală a conducătorilor religioşi cu lideri ai Uniunii Europene”.

 

UE dă bani cultivatorilor de orez. Specialiştii Direcţiei Agricole speră ca acest sprijin să-i stimuleze şi pe dâmboviţeni să cultive orez

 Cultivatorii de orez vor primi sprijin de 250 euro/hectar, din fonduri comuniatare, cu condiția să dețină măcar un hectar de teren împărțit în cel mult trei parcele de câte 0,3 hectare. Ajutorul va fi de trei milioane euro, fiind acordat pentru o suprafaţă de aproximativ 12.000 ha şi se va da o dată pe an.