Adio becurilor cu incandescenţă! Află motivul!

 

Astfel, dacă organizaţiile pentru protejarea mediului o văd favorabilă întrucât prin utilizarea becurilor cu un consum redus de energie natura are de câştigat, alte voci sunt împotrivă, pe de-o parte spun că preţurile sunt mai ridicate la becurile fluorescente compacte, o altă parte aducând în discuţie nivelul ridicat de mercur pe care îl conţin becurile ecologice.
Se pare că becurile moderne vor ajuta însă la economisirea a 70% din energia consumată cu becurile cu incandescenţă. Totodată, deşi clienţii magazinelor se plâng de preţul prea mare al becurilor ecologice, Comisia Europeană asigură că din punct de vedere al raportului preţ-calitate, becurile moderne sunt mult mai rentabile. Astfel, chiar dacă preţul unui bec vechi era mai mic, raportate la un an de zile cheltuielile erau mai mari, deoarece acele becuri se ardeau foarte repede. În curând toate clădirile vor fi luminate doar cu becuri moderne.
Un experiment premergător acestei decizii a fost realizat în 2011 în comuna Izvoarele din judeţul Giurgiu, unde oamenii au primit o donaţie de 7500 de becuri ecologice de la Enel pentru a-şi lumina locuinţele, condiţia fiind să renunţe definitiv la becurile cu incandescenţă.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro