Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Sfat de la UE! De Crăciun cumpără jucării sigure pentru copilul tău!

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, părinţii se preocupă mai mult  cu achiziţionarea de cadouri pentru cei mici. Jucăriile sigure şi amuzante reprezintă combinaţia perfectă, dar nu sunt atât de uşor de obţinut ! Siguranţa unei jucării depinde nu numai de jucărie în sine, ci şi de modul în care este folosită şi de vârsta copilului. La ce ar trebui să fie atenţi părinţii, ca să ştie dacă jucăria e sigură sau nu pentru copiii lor ?

Pentru a oferi unele sfaturi utile, vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, lansează campania europeană pentru siguranţa jucăriilor, menită să ne arate cum să obţinem jucării sigure şi cum să le utilizăm fără riscuri.
În cadrul campaniei, va fi difuzat un videoclip pe canalele de televiziune din toată Europa în care sunt explicate toate aspectele problemei; la acesta se adaugă o carte poştală cu sfaturi de siguranţă care va fi oferită consumatorilor din întreaga UE atunci când cumpără jucării.

“Lansez această iniţiativă în preajma Crăciunului, când se cumpără cele mai multe jucării. În acest an, jucăriile vândute în UE vor fi mai sigure ca niciodată , iar Campania noastră va permite părinţilor să aleagă jucăriile potrivite pentru copiii lor”, a declarat Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene.

Printre aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere cei care achiziţionează jucăriile se numără: verificarea marcajului CE, precum şi a inscripţiilor cu instrucţiunile şi recomandări în funcţie de vârstă şi verificarea jucăriilor care au părţi detaşabile de mici dimensiuni pentru copiii sub trei ani;
copiii sub trei ani sunt expuşi riscului de a se sufoca.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media