Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Ȋnaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon participă zilele acestea în Cipru la întrunirea Comitetului Reprezentanțelor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON participă zilele acestea, ca delegat al Bisericii Ortodoxe Române, la Întrunirea Comitetului reprezentanțelor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană, de la Bruxelles, ce are

ÎPS NIFON a participat la reuniunea anuală a conducătorilor religioşi cu liderii Uniunii Europene

Joi, 12 iulie 2012, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh Patriarhal pentru relaţia cu organizaţiile creştine internaţionale şi instituţiile Uniunii Europene a participat la Bruxelles, ca reprezentant al Patriarhiei Române, la “Reuniunea anuală a conducătorilor religioşi cu lideri ai Uniunii Europene”.

 

Liturghie Arhierească la împlinirea a 500 de ani de la urcarea pe tron a Sf.Neagoe Basarab

Cu ocazia  a 500 de ani de la urcarea pe tron a Sf. Voievod Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane din Târgovişte, luni,  4 iunie, 2012, la Catedrala din Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, de numeroşi preoţi şi diaconi, a săvârşit Sf. Liturghie Arhierească, urmată de un Te Deum şi de binecuvântarea lucrărilor de restaurare a sfântului lăcaş, în urma avizării proiectului de restaurare de specialişti din cadrul M.C.C.

Un sobor de 30 de preoţi, în funte cu ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviştei, au sfinţit o nouă biserică la Titu

Sfinţirea noului lăcaş de cult a avut loc duminică, 27 mai, în prezenţa ofocialităţilor oraşului şi judeţului şi a peste 1000 de enoriaşi, din Sălcuţa, Titu, dar şi comunle limitrofe oraşului.  Slujba de sfinţire a bisericii cu Hramul Sfinţii Constantin şi Elena a fost oficiată de Înalt Prea Sfiinţia Sa dr. Nifon Mihăiţă, mitropolitul Târgoviştei, alături de care a stat un sobor de 30 de preoţi.

Mii de credincioşi târgovişteni, aşteptaţi la Denii

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON va oficia Deniile din Joia şi Vinerea Mare la Catedrala din Târgovişte. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor preoţi şi diaconi, va oficia, la Catedrala din Târgovişte,  Denia din Joia Mare (12 aprilie), începând cu ora 17.30 şi Denia din Vinerea Mare (13 aprilie), începând cu ora 19.00.