Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Un sobor de 30 de preoţi, în funte cu ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviştei, au sfinţit o nouă biserică la Titu

“Este o zi mare, unică şi minunată a Parohiei Sălcuţa, pentru oraşul Titu, pentru întreaga biserică ortodoxă română, pentru că a zidi o biserică în vremurile noastre şi a o aduce în starea de frumuseţe şi de funcţionare, înseamnă dăruire, dragoste faţă de biserică, faţă de semenii noştri, o expresie a comuniunii noastre frăţeşti. De aceea consider că prezenţa dumneavoastră aici înseamnă mărturisirea credinţei noastre ortodoxe. Ataşamentul faţă de biserică înseamnă ataşamentul faţă de semenii noştri, faţă de comunitatea locală şi de aceea consider că cei care au contribuit la zidirea unui sfânt locaş de frumuseţea aceasta, este un lucru minunat. Să ne ajute bunul Dumnezeu, în această zi cu burniţă, nu cu ploaie, care probabil va fi un semn că este prosperitate. Invoc ajutorul şi ocrotirea lui Dumnezeu asupra noastră, a tuturor.”, a transmis Înalt Prea Sfiinţia Sa dr. Nifon Mihăiţă, tuturor celor prezenţi.

Biserica de la Sălcuţa va răspunde nevoilor spirituale a sute de credincioşi ortodocşi, care vor fi îndrumaţi de tănârul preot paroh, Bogdan Corneliu Moraru. Biserica a fost ridicată cu efortul financiar al primăriei şi consiliului local Titu şi a unor sponsori printre care o localnică, Ecaterina Brătoi – Purcaru care a donat o importantă sumă de bani în memoria fiului său trecut în nefiinţă.

Cu ocazia sfinţirii, primarul oraşului, Ilie Dinu, a primit din partea ÎPS Mitropolitul Târgoviştei, dr. Nifon, un Act Mitropolitan de Recunoştiinţă, înaltă distincţie acordată de Biserica ortodoxă, ctitorilor de lăcaşe de cult. “Am primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, iar acest lucru ne responsabilizează şi mai mult pe viitor în realizarea altor proiecte în folosul şi în sprijinul Bisericii. Mulţumim doamnei Ecaterina Brătoi – Purcaru, care a fost alături de noi pe toată durata lucrărilor, sprijinindu-ne sufleteşte şi financiar în realizarea acestui deziderat. Mulţumim tuturor binefăcătorilor care au fost alături de noi şi tuturor creştinilor care s-au jertfit pentru binele Bisericii, devenind astfel mărturisitori ai credinţei noastre strămoşeşti. Bucuria oamenilor este imensă, iar cuvintele sunt prea sărace să exprime ceea ce am trăit în această zi de 27 mai 2012. Mulţumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ne împărtăşim de această bucurie şi împlinire duhovnicească şi ne vom strădui ca şi pe viitor să înmulţim darurile pe care le-am primit şi să lucrăm cu multă râvnă în ogorul Bisericii. Pentru nevoile şi trebuinţele noastre Dumnezeu să vă ţină mereu aproape, în linişte şi deplină sănătate!”.  a spus Ilie Dinu, primarul Oraşului Titu.

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media