Seară de toamnă, sub acorduri simfonice

Distribuie:

În cinstea celor 420 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a Voievodului Mihai Viteazul, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură alături de Corala Catredalei Mitropolitane din Târgoviște au susținut un concert extraordinar la Muzeul de Istorie.

Printre oficialiățile prezente s-au numărat IPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, directorul Centrului județean de Cultură, Ionuț Lescaie, comandanți ai forțelor armate și directori de la cele mai importante instutuții dâmbovițene.

Corul Catedralei Mitropolitane are un important rol în susținerea ambientului muzical, specific unei alese activități liturgice, astfel că seara trecută programul artistic a început cu unul dintre cele mai importante cântece – rugăciuni și anume ”Tatăl nostru”. Programul a continuat cu Fericirile și fragmente din Rapsodia I de George Enescu.

În cea de-a doua parte a serii, Orchestra Simfonică Muntenia a susținut un extraordinar concert de muzică barocă. Sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, solistul Mihai Lupoaie a interpretat la oboi cea mai cunoscută operă a lui Alessandro Marcello, Concertul pentru oboi și orchestră de coarde in Re minor, partea a II a – Adagio.

Seara a continuat sub acordurile lui Ottorino Respighi cu Antiche danze ed arie Suita Nr. 3, a venit apoi rândul lui Tomaso Albinoni cu celebra sa operă Adagio și nu în cele din urmă cu Georg Friedrich Haendel, Muzica Apelor.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro