Mii de credincioşi târgovişteni, aşteptaţi la Denii

 

Aşa cum este binecunoscut, deniile sunt slujbe specifice Săptămânii Mari, marcate de meditaţie şi reculegere, care actualizează, liturgic şi spiritual, evenimente importante ale istoriei mântuirii noastre: ultimul drum al Mântuitorului Hristos la Ierusalim, Patimile, Jertfa şi Moartea Sa pe Cruce.

Denia din Joia Mare, numită şi „Denia celor 12 Evanghelii”, rememorează Patimile şi Moartea Domnului nostru  Iisus Hristos de pe Cruce, iar Denia din Vinerea Mare, are în centrul ei imnul “Prohodului Domnului”, care aduce aminte de luarea Domnului de pe Cruce şi punerea Sa în mormânt, de plângerea femeilor mironosiţe şi aşteptarea luminatei Învieri.

La finalul Deniei din Joia Mare, începând cu ora 20.30, Înaltpreasfinţia Sa va binecuvânta debutul manifestării, intitulate “Calea luminii”, organizată împreună cuProf. Mihai Şerbănescu, la care vor participa şi tinerii din cadrul comitetelor de tineri din Municipiul Târgovişte. Credincioşii sunt aşteptaţi sã participe în numãr cât mai mare la aceste slujbe.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro