Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Mii de credincioşi târgovişteni, aşteptaţi la Denii

 

Aşa cum este binecunoscut, deniile sunt slujbe specifice Săptămânii Mari, marcate de meditaţie şi reculegere, care actualizează, liturgic şi spiritual, evenimente importante ale istoriei mântuirii noastre: ultimul drum al Mântuitorului Hristos la Ierusalim, Patimile, Jertfa şi Moartea Sa pe Cruce.

Denia din Joia Mare, numită şi „Denia celor 12 Evanghelii”, rememorează Patimile şi Moartea Domnului nostru  Iisus Hristos de pe Cruce, iar Denia din Vinerea Mare, are în centrul ei imnul “Prohodului Domnului”, care aduce aminte de luarea Domnului de pe Cruce şi punerea Sa în mormânt, de plângerea femeilor mironosiţe şi aşteptarea luminatei Învieri.

La finalul Deniei din Joia Mare, începând cu ora 20.30, Înaltpreasfinţia Sa va binecuvânta debutul manifestării, intitulate “Calea luminii”, organizată împreună cuProf. Mihai Şerbănescu, la care vor participa şi tinerii din cadrul comitetelor de tineri din Municipiul Târgovişte. Credincioşii sunt aşteptaţi sã participe în numãr cât mai mare la aceste slujbe.

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media