Mii de credincioşi târgovişteni, aşteptaţi la Denii

 

Aşa cum este binecunoscut, deniile sunt slujbe specifice Săptămânii Mari, marcate de meditaţie şi reculegere, care actualizează, liturgic şi spiritual, evenimente importante ale istoriei mântuirii noastre: ultimul drum al Mântuitorului Hristos la Ierusalim, Patimile, Jertfa şi Moartea Sa pe Cruce.

Denia din Joia Mare, numită şi „Denia celor 12 Evanghelii”, rememorează Patimile şi Moartea Domnului nostru  Iisus Hristos de pe Cruce, iar Denia din Vinerea Mare, are în centrul ei imnul “Prohodului Domnului”, care aduce aminte de luarea Domnului de pe Cruce şi punerea Sa în mormânt, de plângerea femeilor mironosiţe şi aşteptarea luminatei Învieri.

La finalul Deniei din Joia Mare, începând cu ora 20.30, Înaltpreasfinţia Sa va binecuvânta debutul manifestării, intitulate “Calea luminii”, organizată împreună cuProf. Mihai Şerbănescu, la care vor participa şi tinerii din cadrul comitetelor de tineri din Municipiul Târgovişte. Credincioşii sunt aşteptaţi sã participe în numãr cât mai mare la aceste slujbe.

 

 

 


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro