În preajma sărbătorilor pascale, 34 de parohii au semnat contracte de finanţare pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult

 

În total, au primit sprijin, până la acest moment, 226 de parohii din 87 de localităţi ale judeţului. Suma totală alocată depăşeşte 50 de miliarde de lei vechi.

Fondurile alocate au fost sau vor fi folosite pentru refacerea picturii lăcaşurilor de cult, pentru consolidări sau modernizări ale acestora. La nivelul fiecare unităţi administrative, în perioada 2008 – 2012, suma alocată de CJD nu poate depăşi 1 miliarde de lei vechi. Au existat şi cazuri de parohii care au semnat mai multe contracte de finanţare în funcţie de nevoile bisericii. „Atunci când am preluat conducerea CJD, m-am angajat ca împreună cu Arhiepiscopia Târgoviştei şi parohiile din judeţ să începem un program de reabilitare a bisericilor noastre din judeţul Dâmboviţa. Astăzi, în săptămâna partimilor, 34 de parohii vor primi finanţări din partea Consiliului Judeţean pentru diverse lucrări de reabilitare. Am considerat că biserica este unul din stâlpii existenţei noastre ca naţiune şi mă bucur foarte mult că împreună cu dumneavoastră, cu enoriaşii şi cu majoritatea primăriilor din judeţ, putem contribui şi noi pentru a crea în biserică acel loc de odihnă şi de cugetare de care fiecare dintre noi are nevoie.”, a transmis Florin Popescu.

În prag de Paşte, preoţii care au semnat, astăzi, contractele de finanţare i-au mulţumit iniţiatorului programului, preşedintele CJD, Florin Popescu, căruia i-au urat sărbători liniştite.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro