Află ce cărţi citesc oamenii publici: Ţuţuianu, Boriga, Popescu şi mulţi alţii

Campania naţională ”România, citeşte-mă!” a debutat astăzi, în vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti. Târgoviştea, leagănul tiparului românesc, a fost aleasă de organizatori pentru primele manifestări ale campaniei ce îşi doreşte  încurajarea tinerei generaţii pentru lectură. Printre susţinătorii campaniei se numără actorul Mihai Mălaimare, prezent în municipiu alături de trupa de studenţi ai teatrului Masca, cei care au adus împreună Legendele Olimpului elevilor târgovişteni. „Relaţia cu cartea ne facem mai oameni”, a spus actorul, referindu-se la scopul campaniei.

Şi pentru că puterea exemplului este cea mai importantă, am fost curioşi să aflăm care a fost ultima carte citită de o parte dintre cei ce activează în viaţa publică dâmboviţeană.

Read more

Carnaval în comuna Raciu!

Eroi din benzile desenate, scene de poveste, măşti, prinţi şi prinţese vor lua cu asalt vineri, începând cu ora 10:00, sediul Bibliotecii Comunale Raciu. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 11 ani vor intra pentru o zi în pielea eroilor preferaţi  în cadrul „Carnavalului personajelor de poveste”. În cele câteva ore pe care le vor petrece la bibliotecă, cei mici, ajutaţi de voluntari ai proiectului Fantasy Land-Ludoteca din parc, îi vor încânta pe părinţi, bunici şi toţi cei prezenţi cu interpretări inedite, amuzante şi replici celebre.

Read more

Curcubeul vacanţei răsare la bibliotecă!

Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte, în parteneriat cu Biblioteca Comunală Raciu şi Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează în data de 03 august 2012, în cadrul proiectului Fantasy Land-Ludoteca din parc, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune,  atelierul de pictură pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani ,,Curcubeul vacanţei”.

Read more

Voluntarii Centrului Europe Direct, specialişti în acordarea primului ajutor!

Tinerii voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte și membrii ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine s-au reunit joi în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” unde în parteneriat cu Asociaţia REACT şi SMURD au învăţat cum să acorde corect primul ajutor.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro