Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Clubul Pensionarilor Activi din Târgoviște, un exemplu despre frumusețea vârstei „de aur”

Vârsta a treia este, uneori o povară pentru mulți dintre cei care nu mai găsesc motive de bucurie în jurul. O mână de pensionari din Târgoviște au găsit, însă, motive suficiente pentru a se bucura de lucrurile din jurul lor împreună, o dată pe săptămână, în cadrul Clubului Pensionarilor Activi, la Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu. Înființat în toamna anului trecut, de către Fundația Andrei, Clubul pensionarilor Activi se comportă ca o familie, în care vârstnicii socializează, bucurându-se de adevărate dezbateri despre subiecte variate, excursii și multe alte lucruri frumoase, pe care și le împărtășesc unii altora.

Astăzi am fost spectator la o astfel de întâlnire, în mod accidental, iar ceea ce am văzut m-a uimit în mod plăcut. 9 pensionari veseli, vorbăreți, frumoși, deștepți, majoritatea dintre ei profesori, au petrecut la Biblioteca Județeană, gazda întâlnirilor lor săptămânale, minute „de aur”, în care au vorbit despre problemele societății actuale, au citit, au vizionat videoclipuri, și-au oferit sfaturi, iar unii dintre ei au venit cu mici daruri pentru prietenii lor. Profesorul de biologie Mihail Dumitru, responsabilul grupului cu excursiile, le-a oferit doamnelor urzici culese de el , o altă doamnă bomboane. Imaginea oferită astăzi de acești pensionari trecuți prin viață ar fi fost o încântare pentru sufletul oricui.

Președintele Fundației Andrei, Victoria Harhoiu (Victoria Harhoiu, pensionara pentru care vârsta este un atu în voluntariatul din cadrul “Europe Direct” Târgovişte), spune că întâlnirile sunt deschise oricui dorește să se alăture în fiecare joi, de la ora 14.00, la biblioteca județeană, sala Multimedia, grupului de pensionari din care fac parte târgovișteni din toate categoriile sociale.

„Începând din 15 septembrie 2014, activitatea pe care o desfășoară Fundația Andrei Târgoviște are ca scop să reunească pensionarii activi, care încă mai vor să mai facă câte ceva și să socializeze, să îi determine să facă din proprie inițiativă câte ceva. Dezbatem diverse teme teoretice. Fiecare vine cu o noutate din diferite domenii și mergem în excursii. ….Cred că le place și pe calea aceasta țin să mulțumesc Bibliotecii Județene Dâmbovița care ne pune la dispoziție spațiul și toată infrastructura și Ralucăi, pentru că atunci când avem probleme cu tehnica ne ajută”-Victoria Harhoiu.

club pensionari

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media