Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Doar 88 de pensionari dâmboviţeni au depus acţiuni pentru restituirea contribuţiei la asigurările de sănătate

Isteria creată în alte judeţe ale ţării de mii de pensionari care doresc să-şi recupereze banii plătiţi pe asigurările de sănătate a ocolit judeţul nostru. Doar 88 de pensionari au înaintat acţiuni pentru recuperarea banilor, alţi 15 fiind programaţi pentru astăzi, conform informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa, judecătorul Gheorghe Popescu.

Câştig de cauză pentru pensionari! Bani mai puţini la asigurările de sănătate!

După numeroase cereri ale pensionarilor adresate caselor de pensii privind încetarea reţinerii contribuţiei la sănătate s-a ajuns la o soluţie.  Curtea Constituţională  a decis că cei cu venituri mai mari de 740 de lei nu vor mai plăti contribuţia la asigurările de Sănătate de 5,5% pe întreaga pensie, ci doar pe diferenţa de bani care depăşeste plafonul minim.

Peste 9000 de pensionari târgovişteni primesc, de astăzi, tichete valorice de Paşte

9456 de pensionari târgovişteni, cu pensii mai mici de 800 de lei vor primi, începând de astăzi tichetele valorice acordate de Primăria Municipiului Târgovişte. Programul Din suflet pentru pensionari  fost iniţiat anul trecut de primarul Gabriel Boriga, în 2011,  20.000 de pensionari primind, de Paşte şi de Crăciun, astfel de tichete valorice.