Pensionarii de la CARP Omenia Târgoviște, mai cumpătați cu împrumuturile

Pensionarii membrii ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor nu se mai împrumută la fel de mult ca în anii trecuți, de teamă că valorile din ce în ce mai mari ale facturilor la utilități îi vor împiedica să restituie banii.

Potrivit informațiilor oferite de directorul CARP Omenia Târgoviște, Elena Chiţu (foto 2) pensionarii se împrumută la CARP Omenia, dar la nivelul fondului existent,  fiecare împrumut putând fi restituit în 12 rate, iar dacă suma este mai mare, crește și numărul ratelor. Dobânda la aceste împrumuturi este de 4%.

De exemplu, în luna decembrie a acestui an, s-au împrumutat până acum 640 de persoane, cu o sumă totală de 1.000.000 de lei.

În prezent, numărul membrilor CARP Târgoviște a ajuns la 20.000, din care jumătate s-au împrumutat anul acesta cu o sumă totală de 24.996 de lei, dar directorul CARP spune că majoritatea dintre aceștia beneficiază de diferite forme de ajutor din partea instituției.

Astfel, a fost reluat un program întrerupt în anul 2008, de acordare a unor ajutoare de fidelitate membrilor care au rămas în CARP, în valoare de 50 de lei, bani pe care îi primesc 100 de persoane într-o lună.

De asemenea, de Sfântul Nicolae, membrii CARP s-au bucurat de un program special organizat pentru ei în Clubul pensionarilor din curtea instituției, unde au ascultat slujba preotului paroh, colindele unor copii talentați de la Palatul Copiilor Târgoviște, îndrumați de profesoara Mariana Vîrjoghe, și au primit pachete cu dulciuri, conserve și alte alimente pentru a avea o zi mai frumoasă.

În plus, Elena Chițu spune că au fost achiziționate de curând un ecograf și un aparat de măsurat osteoporoza la picior performante, ambele în valoare de un miliard de lei, bani din fondul CARP, de care vor beneficia membrii Omenia și nu numai.

Pentru consultații la aparatul de măsurat osteoporoza, cei interesați nu vor plăti nimic, dar pentru ecograf membrii vor achita 20 de lei, la care CARP Omenia mai adaugă 5 lei, bani cu care va fi plătit medicul angajat la cabinet, dr.Constantinescu, despre care Elena Chițu spune că este un medic recunoscut pentru profesionalismul său.

Și cei care nu sunt membrii CARP vor putea beneficia de serviciile acestui ecograf, dar vor plăti costul integral al consultației, adică 25 de lei, iar Elena Chițu spune că, în acest fel, se încearcă atragerea a cât mai mulți membrii la CARP Omenia.

Alt servicii de care beneficiază gratuit membrii Omenia sunt tratamentul pentru fizioterapie, ajutoarele de înmormântare, deconturi la medicamente și ochelari, dar și excursii sau tratamente balneare.

demo_news_omenia 1_600x450

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro