Alte două școli târgoviștene au solicitat suspendarea cursurilor

Se pare că frigul a devenit de nesuportat pentru dascălii și elevii din școlile târgoviștene care nu au centrale termice, motiv pentru care alte două unități de învățământ au solicitat suspendarea cursurilor Inspectoratului Școlar Județean. Este vorba despre Școlile Paul Bănică și Mihai Viteazul.

Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, Școala Paul Bănică a solicitat suspendarea cursurilor pentru perioada 13-20 decembrie, adică de mâine până la vacanța de iarnă, iar Școala Mihai Viteazul, pentru perioada 13-20 decembrie, adică toată săptămâna viitoare.

La Școala Mihai Viteazul, profesorii se pare că ar fi dorit încă de săptămâna trecută suspendarea cursurilor începând cu săptămâna aceasta, dar o vizită a corpului de control al prim ministrului de la începutul acestei săptămâni, care a a verificat și a prezentat conducerii și reversul medaliei: riscul de a nu putea recupera materia, i-a determinat pe dascăli să se răzgândească.

Se pare, însă, că frigul din ultimele zile a fost mai ‘puternic” decât argumentele celor de la minister, iar școala a decis ca cei mici să rămână acasă de săptămâna viitoare.

La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean a hotărât ca, în funcție de condițiile meteorologice din următoarea perioadă, dar și de eficiența soluțiilor alternative de încălzire identificate,  caloriferele ce au fost  montate în unitățile de învățământ fără căldură, școlile să decidă dacă suspendă sau nu cursurile în săptămânile 9-13 decembrie și 16-20 decembrie.

Până acum, au anunțat suspendarea cursurilor Şcolile Tudor Vladimirescu, Radu cel Mare, Matei Basarab şi Liceul de Arte Bălaşa Doamna, la care se adaugă astăzi Școlile Paul Bănică și Mihai Viteazul.

Orele pierdute vor fi recuperate după o programă stabilită împreună cu Inspectoratul Şcolar, dar în luna ianuarie a lui 2014.
În prezent, există 13 unităţi de învăţământ neîncălzite, zilele trecute fiind pusă în funcțiune centrala termică de la C.N. C. Cantacuzino. Se așteaptă zilele acestea reluarea căldurii în alte două unități școlare: Liceul Constantin Brâncoveanu și Școala Nr.9.
foto adevarul.ro
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro