Ora de igienă alimentară și de prim ajutor vor fi introduse în școli din 2014. Vezi ce părere au profesorii!

Ministrul tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu a declarat că începând cu anul 2014, se va introduce în sistemul de învățământ o oră pentru igiena alimentară și de prim ajutor.

”Este necesară o oră de educație sanitară în școlile din România, se va introduce o oră de igienă alimentară și prim ajutor începând cu anul 2014”, a spus Nicolae Bănicioiu, în cadrul mesei rotunde cu titlul “Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezității infantile”.

Pentru a înțelege, însă, necesitatea unei astfel de ore în școlile din România, am stat de vorbă cu doamna profesor de biologie Ofelia Tănase, de la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu.

„Este foarte bine să învățăm copiii să aibă o igienă mentală și corporală. Spun acest lucru deoarece anatomia se studiază în clasa a-7-a, iar la liceele tehnologice studiul biologiei se face până în clasa a-10-a. Ori elevii au nevoie să cunoască atât de multe lucruri despre anatomia corpului omenesc, cât și despre o dezvoltare fizică sănătoasă.” a declarat Ofelia Tănase.

În ceea ce privește orele de prim ajutor, cadrul didactic a amintit despre cercul Sanitarii pricepuți, care, însă, nu-i solicită pe toți elevii.

„Aici (n.r Sanitarii pricepuți) lucram cu un număr limitat de elevi, grupurile sunt formate din 5-6 elevi și din această cauză nu se poate discuta despre o popularizare a noțiunilor de prim ajutor la nivel general. Sanitarii pricepuți este o activitate extrașcolară, care nu vizează toți elevii, Dacă ar fi introdusă, în programa școlară o oră de prim ajutor, de conținuturi care să vizeze educația pentru sănătate, în școala românească, acest lucru ar fi benefic pentru toți elevii și pentru viața lor viitoare.” a continuat profesorul.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro