Sute de elevi dâmboviţeni vor să-şi cumpere calculatoare cu “Euro 200”

877 de elevi dâmboviţeni au depus anul acesta dosare pentru programul Euro 200, un număr relativ asemănător cu cel de anul trecut. Anul trecut, în judeţul nostru, 583 de elevi şi un student au beneficiat de acest program, cei mai mulţi dintre ei provenind din localităţile Corbii Mari, Gura Ocniţei, Ulieşti şi Răcari. De asemenea, aproape jumătate dintre ei, adică 326, au declarat că au venit zero. 
Read more

Școlile dâmbovițene, primele în top 3 la Competiția Școală Europeană. Școala Coresi a obținut cel mai mare punctaj

 Ca și anul trecut, școala dâmbovițeană a dat clasă școlilor din toată țara la competiția Școală Europeană. La ediția din acest an, Școala Coresi din Târgoviște a obținut cel mai mare punctaj, 179 de puncte, clasându-se pe primul loc al unităților de învățământ preuniversitar care au primit certificatul de Școală Europeană 2012. La distanță mică s-a clasat, pe locul III, Grupul Școlar Industrial Moreni, cu 172 de puncte.
Read more

35 de legumicultori dâmboviţeni ar putea primi plăţi compensatorii pentru zeci de mii de metri de folie şi geamuri distruse de zăpezi

35 de legumicultori dâmboviţeni ale căror terenuri au fost afectate de căderile masive de zăpadă de la începutul acestui an ar putea primi plăţi compensatorii dacă Ministerul Agriculturii va primi aprobare pentru un proiect de lege în acest sens de la Comisia Europeană. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene, în Dâmboviţa,  cei 35 de agricultori ar avea nevoie de 22.000 de metri pătraţi de folie şi 900 de metri pătraţi de geamuri, distruse în această iarnă.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro