Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Director de liceu: “Mi se pare anormal să obligi să dea Bacalaureatul elevi care nu au dragoste de învăţătură. Îi umilim“

Procentul scăzut de promovabilitate la Bacalaureatul din acest an a generat discuţii aprinse pe o temă de actualitate în sistemul de învăţământ românesc şi anume introducerea unui Bac diferenţiat. Am stat de vorbă atât cu profesori, cât şi cu elevi din judeţul nostru, care sunt de acord cu această propunere.

S-a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea Grupului Şcolar “Voievodul Mircea’. “Nu va mai rămâne centimetru pătrat la fel”, spune primarul Boriga

Grupul Școlar Voievodul Mircea Târgoviște va intra de luni în reabilitare, acesta urmând ca in maxim un an de zile să fie adus la standarde europene, la fel ca alte unități de învățământ târgoviștene, pentru care Primăria Târgoviște a accesat bani europeni. Contractul de execuție a fost semnat astăzi de primarul Gabriel Boriga, alături viceprimarul Honorius Moţoc, de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și ai liceului beneficiar.

DICTATURĂ? Noul director al Liceului din Răcari le-a interzis elevilor să-şi susţină spectacolele pregătite pentru Ziua Copilului

UPDATE: Începând cu ora 11, zeci de elevi au sărit gardurile şcolii şi au început să se strângă la Baza Sportivă unde era programată manifestarea. Organizatorii spun că vor face tot posibilul să reaşeze programul în aşa fel încât spectacolele pregătite să aibe totuşi loc. După ora 12:00, majoritatea claselor termină orele de curs, iar copiii vor putea participa, fără îngrădire, la manifestări. 

 

 ORA 8:30: Sute de copii din Răcari trăiesc acum unul dintre cele mai frustrante momente din viaţa lor. Noul director al învăţământului din localitate, profesorul Eugen Manole, numit aseară în funcţie, a interzis tuturor copiilor şi profesorilor să participe la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, conform precizărilor făcute de primarul Marius Caraveţeanu.

Doi elevi de la Bălașa Doamna au vorbit despre Dâmbovița la Bruxelles. Și au câștigat marele premiu.

  
Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște a plusat din nou la capitolul premii obținute la concursuri. De data aceasta, este vorba despre un concurs internațional, desfășurat în perioada 3-4 mai, la Bruxelles, un concurs şcolar  între licee, organizat de Comitetul Regiunilor – Grupul Alianţa Europeană, unde cei doi elevi târgovișteni care au reprezentat România au câștigat locul I. Au participat la competiție elevi şi profesori din Marea Britanie, Estonia,  Irlanda,  Lituania, România, Scoţia, Slovacia.

Anunţ important! Elevii Colegiului Economic au “simularare”

 
Simulările pentru examenul de Bacalaureat, care se desfăşoară zilele acestea, le-au dat emoţii mari elevilor Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte. Atât de mari, încât nu mai ştiu nici să scrie corect şi se mai şi laudă cu asta. Liceenii au postat pe site-ul instituţiei de învăţământ, colegiuleconomictargoviste.wordpress.com/, un anunţ foarte important, aşa cum ţin să precizeze din capul locului tinerii, dar, din păcate, cu greşeli de ortografie. Anunţul, scris cu caractere de culoare roşie, sună cam aşa: Anunț important! Simularare BACALAUREAT – JOI, VINERI, LUNI. Prezența elevilor în săli – ora 8.30. Cursurile se suspendă pentru clasele a IX-a, a X-a si a XI-a.