Cinci elevi de la Liceul Teoretic “Ion Ghica Răcari“ au fost pentru o zi fotografi și jurnaliști (FOTO)

Ieri,  19 noiembrie, cinci elevi de la liceul “Ion Ghica” Răcari, Valentina Rogojinaru, Ionela Florentina Petre, Rafaella Roman Godja, Patricia Berianu şi George Florian Şerban, au avut ocazia să afle și să experimenteze ce face un fotograf/jurnalist în timpul unei zile de muncă.

Sub atenta coordonare a colegului nostru colaborator, Constantin Niculae, tinerii au aflat care sunt tehnicile de alcătuire a unui fotoreportaj, informaţii despre cum se realizează o încadrare perfectă şi care sunt lucrurile de care trebuie să ţină cont în realizarea unei fotografii care să transmită un mesaj puternic.

Elevii au putut lucra cu oamenii, au fotografiat aspecte din timpul orelor şi al pauzelor, au luat interviuri colegilor şi unor profesori.

stafeta 2 stafeta 3 stafeta 4 stafeta

“Mă bucur că am reuşit să ofer din cunoştinţele mele unor elevi dornici de cunoaştere şi cu siguranţă aş repeta experienţa“, spune Constantin Niculae.

Activitatea a fost organizată de profesoara Floroiu Daniela şi susţinută de fundaţia Terre des Hommes,  care celebrează pe 20 Noiembrie Ziua Internațională a Drepturilor Copilului printr-un eveniment dedicat copiilor – Ziua Ștafetei- Acum decid eu!.

Copiii sunt sărbătoriți astfel prin implicarea lor în activități, respectându-le astfel dreptul la participare, unul dintre drepturile recunoscute de către statele semnatare ale Convenţiei cu privire la drepturilor copilului. În cadrul acestui eveniment, copiii sunt invitați și încurajați să își exprime liber opinia asupra profesiilor pe care le admiră și pe care și-ar dori să le urmeze. Obiectivul principal este de a pune copilul în situaţia de a exersa o profesie pentru o zi.

La liceul “Ion Ghica” din oraşul Răcari, singurul din judeţul Dâmboviţa care a organizat această activitate, elevii au au exersat timp de patru zile meserii precum avocat, procuror, jandarm, polișist, inginer, farmacist, controlor de trafic aerian, fotograf/jurnalist, profesor și primar.

 

 

Foto http://cniculae.ro.

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro