20 Noiembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Vezi aici câți copii au fost preluați în regim de urgență de DGASPC anul acesta în Dâmbovița:

     Ziua de 19 noiembrie a fost desemnată ca „Ziua Mondială de Prevenire a Abuzurilor asupra Copiilor”, iar în ziua de 20 noiembrie, este celebrată “Adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor”.

      Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, marcarea acestor zile este un bun prilej de a reaminti atât adulţilor cât şi copiilor unde trebuie să apeleze în cazul în care au cunoştinţă sau se confruntă cu probleme familiale grave sau abuzuri de orice gen, respectiv către organele legii, sau apelând numărul 0245983-Telefonul copilului.

      Într-un comunicat de presă remis redacției noastre, în perioada 01.01.2013 -18.11.2013, Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului, din cadrul instituției DGASPC, a efectuat un număr de 369 deplasări pe raza județului Dâmbovița, ca urmare a sesizărilor scrise sau telefonice referitoare la situații de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.

     În urma a 70 de deplasări au fost preluați în regim de urgență un număr de 98 copii, care au fost plasați după cum urmează: 37 copii la asistenți maternali profesioniști, 34 copii la Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat și exploatat Târgoviște,  23 copii la rude sau la alte familii și 4 copii la Centrul de Servicii Sociale Găești – Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul cu handicap sever.

      Din totalul de 98 copii, 8 copii au fost preluați pe baza unei Ordonanțe Președințiale, iar 90 copii au fost preluați pe baza Dispozițiilor Directorului General al D.G.A.S.P.C. Dâmbovița.

       În urma a 299 deplasări, nu a fost nevoie de stabilirea unei măsuri de protecție specială pentru copii. Cazurile au fost remise pentru monitorizare, Autorității Publice Locale de domiciliu, sau pentru consiliere, Centrului de prevenire a abuzului, neglijării și exploatării din cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmbovița.

De asemenea, tot în aceeași perioadă, ca urmare a sesizărilor scrise din partea Spitalelor Târgoviște,  Pucioasa,  Moreni  și  Găești, au fost  preluați un număr de 31 copii, pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgență după cum urmează: 27 copii la asistenți maternali profesioniști, 2 copii la Centrul de Servicii Sociale Găești – Centrul de primire în regim de urgență  pentru copilul cu handicap sever, 1 copil la Centrul rezidențial de tip familial pentru copii cu dizabilității ,,Cara Bella Internațional” Găești și 1 copil la altă familie.

      S-au întocmit adrese către Primăriile din județul Dâmbovița, pentru 151 mame minore, în vederea monitorizării situației cuplului mamă-copil.

      “Celebrarea acestor zile este un prilej de a semnala că cea mai frecventă formă de abuz şi de violenţă asupra copiilor este şi cea mai puţin conştientizată, şi anume neglijarea nevoilor fizice şi psiho-emoţionale ale copilului de către adultul responsabil de creşterea sa. Neglijarea este o formă non-fizică a violenţei şi reprezintă incapacitatea sau refuzul adultului de a asigura dezvoltarea copilului în toate aspectele vieţii sale”, mai arată reprezentanții DGASPC.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro