Interviurile Gazetei: Veronica Oprea, directorul Liceului „Voievodul Mircea” Târgoviște: „Să aduci un elev de la media 2, la 6, pentru a lua examenul de Bacalaureat, nu este deloc ușor”

 

Sub o nouă titulatură începând de anul trecut, Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște a avut anul acesta un procent de peste 50% promovabilitate la examenul de Bacalaureat, rezultat în spatele căruia stă foarte multă muncă, așa cum spune directorul liceului, Veronica Oprea, nu numai din partea elevilor, dar mai ales a profesorilor, care au reușit să aducă elevi cu media 2 în clasa a IX-a, la cel puțin 6, pentru a lua Bacalaureatul. Ca urmare, liceul și-a realizat planul de școlarizare anul acesta aproape în totalitate, fiind libere pentru ultima sesiune de repartizare computerizat doar câteva locuri la clasele de mecanică.

-Doamna director, care sunt motivele care stau la baza rezultatelor deosebite obținute în ultimii ani la examenul de Bacalaureat, dar și a altor rezultate frumoase pe care le aveți?

-Muncă. Foarte multă muncă din partea colegilor mei, care fac pregătire suplimentară în fiecare an, pentru Bacalaureat, chiar dacă unii elevi nu vin. Pentru cei care vin, însă, la această pregătire, rezultatele sunt vizibile. Noi punem suflet aici. Să aduci un elev de la media 2, cât obține la Evaluarea Națională, iar apoi la testările inițiale, și intră aici, la 6, pentru a lua examenul de Bacalaureat, nu este deloc ușor.

Noi nu facem performanță, pentru că nu se poate, dar încercăm să le deschidem elevilor și alte perspective, chiar dacă nu sunt de 10, deși, anul acesta am avut ca șef de promoție un elev cu o singură medie de 9 în tot liceul, iar în urmă cu câțiva ani o medie de 10 la Bac a fost de la noi.

Avem elevi cu ambii părinți plecați în străinătate, care stau cu bunicii, elevi care vin din mediul rural, fără posibilități financiare, cărora le cumpărăm sandviciuri, pentru că nu au ce mânca.

 

-Știu că aveți proiecte cu fonduri europene, proiecte cu mobilități Erasmus, dar și parteneriate cu societăți private, care au atras mulți elevi aici.

-Da. Așa este. Avem proiecte Erasmus plus, parteneriatul cu Petrom, prin care au fost create aici două clase profesionale foarte bune, cu elevi deosebiți, care au o altă deschidere în urma activităților pe care le derulează Petromul, dar deosebiți și prin calitatea lor de tineri, adulți în devenire. De asemenea, suntem singura școală din Dâmbovița asociată UNESCO. Suntem Școală Europeană, iar anul acesta am câștigat și marele premiu în valoare de 20.000 de euro, prin bursele Kaufland, bani cu care vom mai realiza un laborator multimedia.

-Înțeleg că liceul are nevoie de reabilitare. Există un proiect în acest sens?

Nu. Noi am făcut demersuri către Primărie, au venit, au analizat, dar încă nu avem nici un semnal. Da. Este nevoie de o reabilitare, mai ales a corpului central, care nu a mai fost reabilitat și este construit din anul 1923. De asemenea, și celelalte corpuri au nevoie de reabilitare, inclusiv căminul de elevi, unde sunt cazați 80 de tineri navetiști de la toate liceele, dar și curtea liceului. Reparații capitale nu s-au făcut niciodată, ci doar etapizat, la terenul de sport și în căminul pentru elevi au mai fost aduse îmbunătățiri, atunci când a avut loc câte un eveniment important aici. Ar fi nevoie la acest cămin și de schimbarea instalațiilor termice, pentru că a fost instalată centrală termică nouă, dar țevile sunt vechi și se pierde foarte mult aici.

 voievodul (3)_800x533 voievodul (4)_800x533 voievodul (5)_800x533 voievodul (6)_800x533 voievodul (7)_800x533

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro