Elevii dezaprobă noile modificări ale Ministerului pentru admiterea în învăţământul superior

Ei nu sunt de acord cu reintroducerea prevederii conform căreia facultăţile au posibilitatea să stabilească pe baza propriei metodologii utilizarea notelor din anii de studiu ca metodă de admitere, influenţând astfel elevii să se îndrepte spre aceste facultăţi, în detrimentul celor care organizează examen de admitere.

Read more

O nouă şansă! Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi dacă ai picat Bac -ul în prima sesiune!

Şi anul acesta examenul de maturitate s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru elevi, ţinând cont de rezultatele obţinute de aceştia. Matematica a fost proba care le-a dat cele mai multe bătăi de cap elevilor, însă au fost înregistrate şi numeroase cazuri în care notele au fost sub cinci la toate disciplinele.

Read more

Ministrul Educaţiei propune 3 tipuri de Bacalaureat. Tu în care dintre ele te încadrezi?

Ministerul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că examenul de bacalaureat ar trebui schimbat radical. Învăţământul profesional trebuie să aibă un tip de bacalaureat, învăţământul teoretic trebuie să aibă un alt tip de bacalaureat şi aşa mai departe. Văd trei tipuri de bacalaureat, nu unul cum e acum”, a precizat Pop.

Read more

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Iată ce reguli trebuie să respecţi la BAC!

Examenul de bacalaureat este în curs de desfăşurare, elevii susţinând zilele acestea probele de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, o limbă de circulaţie internaţională şi a competenţelor digitale. Ca în fiecare an, cei mai puţin pregătiţi dintre elevi nu au ezitat să se folosească de materiale ajutătoare. Conform normelor elaborate de Ministerul Educaţiei, utilizarea acestora precum şi a oricăror forme de fraudare a examenului atrage după sine sancţiuni dure. Elevii prinşi copiind vor fi eliminaţi din sală şi nu vor mai putea susţine examenul două sesiuni consecutive.

Read more

Grup Şcolar Auto Târgovişte, liceul cu olimpici naţionali, dar promovabilitate zero la Bac

  Rezultatele slabe ale simulărilor la probele scrise pentru examenul de Bacalaureat din judeţul nostru au adus, din nou, în atenţia tuturor, Grupul şcolar Auto Târgovişte care, alături de alte două grupuri şcolare, ca şi la examenul din vara anului trecut, au avut promovabilitate zero. Grupul Şcolar Transporturi Auto este, însă, singura unitate de învăţământ sută la sută tehnică din judeţ, din cele 17 grupuri școlare dâmbovițene.
Read more

Viitorii studenţi ai Universităţii Valahia trebuie să ia notă mare la bacalaureat!

Elevii clasei a-XII-a care aspira la una dintre specializările Universităţii Valahia din Târgovişte trebuie să se pregătească din timp la disciplinele de profil şi să ia note cât mai mari la examenul maturităţii. Conform informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Universităţii , criteriul de selecţie a viitorilor studenţi va fi anul acesta media notelor obţinute la examenul de Bacalaureat.  La specializările pe filieră vocaţională- teologie, muzică, dar şi la limbă şi literatură, educaţie fizică şi sport şi ingineria sistemelor, electrică şi electronică, se va lua în calcul media de la Bac dar vor fi organizate şi probe eliminatorii.

Read more

Anunţ important! Elevii Colegiului Economic au “simularare”

 
Simulările pentru examenul de Bacalaureat, care se desfăşoară zilele acestea, le-au dat emoţii mari elevilor Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte. Atât de mari, încât nu mai ştiu nici să scrie corect şi se mai şi laudă cu asta. Liceenii au postat pe site-ul instituţiei de învăţământ, colegiuleconomictargoviste.wordpress.com/, un anunţ foarte important, aşa cum ţin să precizeze din capul locului tinerii, dar, din păcate, cu greşeli de ortografie. Anunţul, scris cu caractere de culoare roşie, sună cam aşa: Anunț important! Simularare BACALAUREAT – JOI, VINERI, LUNI. Prezența elevilor în săli – ora 8.30. Cursurile se suspendă pentru clasele a IX-a, a X-a si a XI-a.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro