Simulări la clasa a XI-a pentru BAC. Vezi părerea inspectorului şcolar general adjunct al judeţului:

Distribuie:

Pe ultima sută de metri din primul semestru, elevii din clasele a XI-a au aflat că vor fi testaţi la începutul lunii martieEi vor trebui să susţină o simulare asemănătoare ca structură cu examenul de Bacalaureat, la limba română, pe 3 martie, matematică sau istorie, pe 4 martie, şi, în cazul în care au studiat într-o altă limbă decât cea română, la limba maternă, pe 5 martie. Doar elevii claselor a XII-a vor susţine pe 7 martie şi proba la alegere a profilului şi specializării. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu, la o săptămână după simulări, vor fi afişate şi rezultatele.

Aceta crede că simulările pentru examenul maturităţii la clasa a XI-a nu pot fi decât binevenite, pentru că îi pregăteşte din timp pe elevi cu examenul real, care îi aşteaptă la sfârşitul ciclului liceal. “Introducerea simulării şi pentru clasele a XI-a este de bun augur şi benefică. Se încearcă obişnuirea elevilor cu un examen adevărat”, spune inspectorul şcolar.

Inspectorul spune că această simulare se poate constitui într-un “adevărat barometru al nivelului actual de cunoştinţe“ şi spune că speră ca elevii şi părinţii să conştientizeze importanţa acestor simulări, care vine în întâmpinarea dorinţei lor. Ovidiu Băsceanu mai spune că, dacă participarea la simulări va fi una bună, va însemna că liceenii, profesorii şi părinţii au înţeles.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rezultatele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog, însă acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Conform oficialilor din învăţământ, simulările au ca scop familiarizarea elevilor cu sistemul de evaluare al Bacalaureatului, dar şi îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de către aceştia.

Inspectorul şcolar Ovidiu Băsceanu completează, de asemenea, că aceste simulări au rolul de a accentua acolo unde este nevoie şi de a stabili ce lacune ar trebui completate.

De o testare a cunostintelor dobandite la finalul unui ciclu de studii vor avea parte si elevii din clasele a VIII-a, care vor simula examenul de Evaluare Naţională în perioada 18 – 20 februarie. Ei vor fi evaluaţi la limba română, limba maternă, acolo unde este cazul, şi la matematică.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro