Ministrul Educației: „Eu cred că trebuie să avem mai multe sesiuni de Bacalaureat”

Distribuie:

Prezent ieri, în județul Dâmbovița, într-o vizită de lucru, ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, despre o posibilă a treia sesiune de Bacalaureat astfel: „Legea Educației prevedea două sesiuni de Bacalaureat, lucru întâlnit în legislația noastră la 1864.  Eu cred că putem să încercăm să schimbăm niște lucruri. Vreau să vă spun că sunt țări în care așa zisul Bacalaureat nu se cheamă Bacalaureat, dar testele pe care trebuie să le dai înainte de a te duce la facultate în SUA se pot da în orice zi. Noi am ajuns să transformăm examenele naționale într-o formă de ritual. Eu cred că trebuie să avem o anumită flexibilizare, pentru că, altfel, vom transforma examenul de Bacalaureat într-un fel de examen de viață sau de moarte pentru fiecare elev. E adevărat, însă, că nu suntem cea mai rigidă țară. Înțeleg că există țări unde tensiunea asociată examenelor naționale este mult mai mare decât la noi. Examenele trebuie organizate într-o manieră flexibilă, care nu înseamnă într-o manieră superficială…Eu cred că trebuie să avem mai multe sesiuni de Bacalaureat, iar această a treia sesiune de Bacalaureat, precizează foarte clar legea, este posibilitate, nu obligativitate. În momentul de față, se derulează în toată țara cursuri de formare pentru tineri, care se pregătesc pentru Bacalaureat. Dacă noi vom constata că este necesară organizarea unei a treia sesiuni în februarie, martie, aprilie, nu voi ezita să o organizăm. În acest moment, nu avem date suficiente pentru a lua o astfel de decizie și, după cum ați văzut în Metodologia de organizare a examenelor naționale, metodologie care, în conformitate cu legea, trebuie să fie adoptată înainte de începerea anului școlar, nu este prevăzută o sesiune specială”.

Posibilitatea organizării unei a treia sesiuni de BAC pe an, pe lângă sesiunea din vară și cea din toamnă, este prevazută în Ordonanța de Urgență prin care guvernul a adus 97 de modificări la Legea Educației Naționale

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre “Ministrul Educației: „Eu cred că trebuie să avem mai multe sesiuni de Bacalaureat”

 • 16 noiembrie 2014 at 11:01
  Permalink

  Eu cred că dumneata domnule Pricopie trebuie să mai înveți carte și să nu te mai joci cu învățământul românesc! Ați schimbat în 25 de ani de 50 de ori regulile și pesediștii, pedeliștii, liberali și toți politicienii de la vârf ați rămas tot niște repetenți, care permanent confundați expertiza cu experiența. Dacă băse s-a lăudat în fața copiilor că nu prea i-a plăcut cartea, toți miniștrii ați luat-o de bună… Măi domnule ministru, ție nu ți-a spus nevasta că blugii nu se asortează cu haina?

  Reply
 • 15 noiembrie 2014 at 22:05
  Permalink

  Puteti sa faceti si 10 sesiuni pe an, in Romania nu se mai invata carte, profesorii nu sunt motivati, copiii daca invata la terminarea scolii nu au locuri de munca, tot la cules de capsuni ajung.Societatea romaneasca trebuie resetata !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro