Bacul profesional a fost respins de Băsescu!

Proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional adoptat de Senatul României pe data de 17 septembrie  a fost respins de preşedinte. După o lungă perioadă de aşteptare,  Traian Băsescu  a analizat legea, iar verdictul nu a fost cel aşteptat. Acesta a semnat luni cererea de reexaminare a  Legii trimise spre promulgare în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional.

Read more

O nouă şansă! Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi dacă ai picat Bac -ul în prima sesiune!

Şi anul acesta examenul de maturitate s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru elevi, ţinând cont de rezultatele obţinute de aceştia. Matematica a fost proba care le-a dat cele mai multe bătăi de cap elevilor, însă au fost înregistrate şi numeroase cazuri în care notele au fost sub cinci la toate disciplinele.

Read more

Ministrul Educaţiei propune 3 tipuri de Bacalaureat. Tu în care dintre ele te încadrezi?

Ministerul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că examenul de bacalaureat ar trebui schimbat radical. Învăţământul profesional trebuie să aibă un tip de bacalaureat, învăţământul teoretic trebuie să aibă un alt tip de bacalaureat şi aşa mai departe. Văd trei tipuri de bacalaureat, nu unul cum e acum”, a precizat Pop.

Read more

14 studenţi târgovişteni au dus educaţia în spaţiul 3D

Ei au participat la un proiect internaţional, finanţat de comunitatea europeană şi au finalizat un curs prin care, colaborând în spaţiul virtual cu studenţi din alte ţări, au încercat să găsească noi modalităţi de proiectare şi de aplicare în practică a cursurilor virtuale pentru elevi şi studenţi.

Read more

Școlile dâmbovițene, primele în top 3 la Competiția Școală Europeană. Școala Coresi a obținut cel mai mare punctaj

 Ca și anul trecut, școala dâmbovițeană a dat clasă școlilor din toată țara la competiția Școală Europeană. La ediția din acest an, Școala Coresi din Târgoviște a obținut cel mai mare punctaj, 179 de puncte, clasându-se pe primul loc al unităților de învățământ preuniversitar care au primit certificatul de Școală Europeană 2012. La distanță mică s-a clasat, pe locul III, Grupul Școlar Industrial Moreni, cu 172 de puncte.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro