Cazare pentru studenţii Universităţii Valahia. Află ce paşi trebuie să urmezi pentru un loc în cămin!

În mai puţin de o lună va suna clopoţelul şi pentru studenţii dâmboviţeni. Absolvenţii de liceu care au promovat anul acesta bacalaureatul şi au optat pentru una dintre cele 27 de specializări puse la dispoziţie de Universitatea Valahia din Târgovişte sunt norocoşi. Începând cu acest an universitar, studenţii din anul I de la toate facultăţile vor beneficia de cazare gratuită pe ambele semestre. Pentru studenţii din anul II, III, IV, respectiv masteranzi, instituţia va asigura locuri contra cost în cămine.

Read more

Vacanţe gratuite la munte şi la mare în taberele studenţeşti! Află cum poţi să te înscrii!

Anotimpul estival este perioada perfectă pentru relaxare la munte sau la mare. Scăpaţi de stresul şi emoţiile examenelor, studenţii au ocazia de a petrece timp alături de colegi în taberele oferite gratuit de Ministerul Educaţiei. Cele 6480 de locuri puse la dispoziţie anul acesta pot fi ocupate de studenţii care se încadrează într-una dintre următoarele categorii: orfani de ambii părinţi, proveniţi din casele de copii sau plasament familial şi cei care beneficiază de burse sociale; cei cu rezultate deosebite la învăţătură în anul precedent de şcolarizare; studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor şi care s-au evidenţiat prin activităţi cultural-artistice; studenţii implicaţi în acţiuni de voluntariat, activităţi şi proiecte studenţeşti, manifestări culturale, ştiinţifice şi sportive realizate în cadrul asociaţiilor şi federaţiilor studenţeşti.

Read more

14 studenţi târgovişteni au dus educaţia în spaţiul 3D

Ei au participat la un proiect internaţional, finanţat de comunitatea europeană şi au finalizat un curs prin care, colaborând în spaţiul virtual cu studenţi din alte ţări, au încercat să găsească noi modalităţi de proiectare şi de aplicare în practică a cursurilor virtuale pentru elevi şi studenţi.

Read more

Studenţii de la Drept au învăţat de la deţinuţi

20 dintre studenţii din anul II ai Facultăţii de Drept din Târgovişte au participat astăzi la o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Dincolo de aparenţe”, desfăşurat de Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Mărgineni, Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia Târgovişte, Centrul de Reeducare Găeşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Ei au intrat în penitanciar şi au luat contact cu lumea închisorii. „Este impresionant. Nu ştiu cum pot trăi 15 persoane, care nu se cunosc, între care deţinuţi care au de ispăşit pentru fapte grele, într-o singură cameră”, a mărturisit Cristina, unul dintre participanţi. Organizatorii şi-au propus să transmită un mesaj antiinfracţional, care să ajungă la tineri prin intermediul tinerilor. În acest scop i-au lăsat pe doi deţinuţi să-şi spună poveştile: Marius, 29 de ani şi Luigi, 44 de ani, ambii cu familii care le sunt alături dincolo de gratii. „Ideea proiectului este interesantă. Vedem şi noi ce înseamnă regimul de aici şi cum am putea să-i ajutăm pe oameni. O să povestesc prietenilor experienţa de azi. Poveştile de aici impresionează şi chiar înveţi ceva. Luigi pare o persoană educată şi responsabilă, iar Marius arată că poate să-şi revină”, a adăugat Cristina. Poveştile celor doi le-am relatat într-un alt articol. Învăţăturile lor merită reluate. „Am fost campion naţional şi vicecampion balcanic la lupte greco-romane. Am avut o viaţă frumoasă, dar n-am ştiut să-mi aleg anturajul”, spune cu părere de rău Marius. „Când ajungi aici este deja prea târziu. Aici cazi în depresie foarte uşor şi de la orice. Trebuie să te mobilizezi. Aici vezi exact cine ţi-e alături cu adevărat şi îţi dai seama cât de importantă este familia şi relaţionarea cu cei dragi”, atrage atenţia Luigi.

20 dintre studenţii din anul II al Facultăţii de Drept din Târgovişte au participat astăzi la o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Dincolo de aparenţe”, desfăşurat de Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Mărgineni, Poliţia Municipiului Târgovişte, Universitatea Valahia Târgovişte, Centrul de Reeducare Găeşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Read more

Intră cine vrea, iese cine poate! Reguli stricte aplicate în universităţi din toamnă!

Începând cu toamna aceasta profesorii universitari  vor putea da dovadă de exigenţă fără să se teamă de repercusiuni. Dacă până acum studenţii au stat relaxaţi cu gândul că vor primi totuşi notă de trecere fără prea mult efort, situaţia se va schimba. Conştienţi de nepăsarea şi superficialitatea cu care unii studenţi tratează cursurile, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au decis luarea unor măsuri pentru creşterea competitivităţii  în universităţile din România.

Read more