Studenţii anului I din cadrul Academiei de Poliţie au finalizat primul stagiu de pregătire la Ochiuri

Vineri, 15 iulie a.c., a avut loc festivitatea de încheiere a stagiului de „Tehnician de Intervenţie profesională” a studenţilor Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, ce s-a desfăşurat în perioada 04 – 15 iulie.

Instructorii catedrei de Intervenţie Profesională din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri au pregătit 50 de studenţi, dintre care şi 5 fete, din anul I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, arma jandarmi, în cadrul primului stagiu de pregătire din carieră.

Încă din prima zi, aceştia au manifestat un interes sporit pentru tehnicile şi procedeele prezentate de intructorii centrului. Pe parcursul stagiului, studenţii au învăţat tehnici de autoapărare, precum şi tehnici şi procedee pe care le vor pune în practică conform legilor în vigoare.

Printre cei 50 de studenţi s-a aflat şi Maria-Daniela Iancu, din Târgovişte, care ne-a împartăşit câteva gânduri:

„Primul an la Academie a fost un an plin de provocări în care am reuşit să-mi demonstrez faptul că se poate, se poate să fii mai bun şi să te autodepăşeşti. Pentru mine viaţa este o luptă continuă între mine, cea din trecut, cea din prezent şi cea din viitor. Astfel, am ales această carieră, pentru că *a fi jandarm*, mai ales ca fată, este o provocare ce merită asumată. Ceea ce m-a determinat în mod special să urmez această carieră este intensitatea acestei meserii, ce devine un mod de viaţă, parte din noi.

Stagiul de pregătire petrecut la Ochiuri mi s-a părut o perioadă interesantă în care am învăţat elemente esenţiale în intervenţia profesională şi, de asemenea mi-am consolidat anumite cunoştinţe învăţate la Acadmie. Intructorii centrului sunt oameni extraordinari care si-au dat toată silinţa în a ne explica si în a ne face să înţelegem tainele intervenţiei profesionale, pe această cale, ţin să le mulţumesc atât în numele meu, cât şi în numele colegilor.

În ultima zi, comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, domnul maior Teodor CERNAT, a înmânat studenţilor brevetele ce le atestă calitatea de tehnicieni în intervenţie profesională şi le-a oferit şi câteva  sfaturi folositoare pentru momentul în care vor termina studiile Academiei de Poliţie şi vor fi încadraţi în unităţi.

Purtător de cuvânt al Centrului,

Plt.maj. Nicoleta TĂNĂSOIU

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 3 ganduri despre “Studenţii anului I din cadrul Academiei de Poliţie au finalizat primul stagiu de pregătire la Ochiuri

  • 16 iulie 2016 at 16:14
    Permalink

    🙂 dacă ăsta a fost la ochiuri, urmează la omlete? 😀 )))))

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro