Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Pleci în vacanţă? Ai acum o aplicaţie pentru telefon care-ţi spune cum să foloseşti cardul european de sănătate

Aplicaţia este disponibilă pentru telefoane de tip smartphones şi a fost lansată de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe posesorii cardului european de asigurări sociale de sănătate.
Cardul oferă posesorilor, în caz de boală sau de accident în timpul călătoriilor și șederilor temporare în 31 de țări europene, acces la asistență medicală în cadrul sistemului de sănătate publică. Cardul este eliberat  gratuit  de către sistemul național de asigurări de sănătate şi garantează accesul la îngrijiri medicale de urgență în aceleași condiții și cu aceleași costuri valabile pentru persoanele asigurate din țara respectivă.
Aplicația cuprinde informații generale despre card, numerele de telefon de urgență, tratamentele care sunt acoperite și costurile, modul de a depune o cerere de rambursare și pe cine să contactați în cazul în care ați pierdut cardul. Aplicația este disponibilă în 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limbă la alta.
Puteţi descărca „Cardul european de asigurări sociale de sănătate” pe telefonul dvs. Intelligent accesând http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559.

Aplicaţia este disponibilă pentru telefoane de tip smartphones şi a fost lansată de Comisia Europeană pentru a-i ajuta pe posesorii cardului european de asigurări sociale de sănătate.

Distracţie pe ultima sută de metri! De luni elevii revin la şcoală!

Elevii mai au la dispoziţie acest weekend pentru a se bucura de relaxare şi distracţie. După două săptămâni de vacanţă, aceştia se vor întoarce luni la şcoală. Copiii au lăsat deoparte cărţile şi caietele, au uitat de clopoţel şi trezirea dis-de-dimineaţă şi  fiecare şi-a organizat timpul liber în funcţie de hobby-urile şi activităţile preferate.