Ruinele din Parcul Mitropoliei vor deveni muzeu în aer liber

DSC00078Primăria Municipiului Târgovişte, împreună cu Arhiepiscopia Târgovişte a decis că ruinele din parcul Mitropoliei trebuie să primească tratamentul care li se cuvine. Astfel, pentru a evita degradarea continuă a vestigiilor târgoviştene, se doreşte realizarea unui gard care să împrejmuiască ruinele, un gard metalic de peste 1 m, care să fie continuat de un gard viu, ce ar împiedica ruinele de la o şi mai mare degradare. În plus de acest lucru, se doreşte şi restaurarea ruinelor rămase în parc, pentru că ele fac parte însemnată din tradiţia cetăţii noastre.

Read more

Expoziţie inedită la “Curtea Domnească” de Zilele Târgoviştei! !

Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească găzduieşte expoziţia “Restaurarea unor icoane. Aspecte metodologice”, eveniment prilejuit de celebrarea „Zilelor Cetăţii Târgovişte” . Vernisajul va avea loc, sâmbătă, începând cu orele 18.00, la Beciul « Petru Cercel » din cadrul Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte şi va fi deschis până la data de 15 septembrie.

Read more

Record de vizitatori la Curtea Domnească. În prima jumătate a acestui an au trecut pragul ansamblului monumental 80.000 de vizitatori

În primele 5 luni ale anului 2012, peste 80.000 de persoane au vizitat muzeele din cadrul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte.
Această creştere spectaculoasă a numărului de vizitatori nu a mai fost atinsă în niciun an din  perioada 1990 – 2011. Cei mai mulţi au vizitat Ansamblul Monumental „Curtea Domnească“, cel mai important obiectiv turistic din judeţul Dâmboviţa, unde au fost extinse spaţiile expoziţionale în urma finalizării lucrărilor de restaurare.
Read more

Fostul arhitect-șef al județului, Dan Nițescu, expune la Muzeul de Istorie, pentru dâmbovițeni, o parte din istoria județului (galerie foto)

 Fost arhitect-șef al județului și binecunoscut colecționar, Dan Nițescu le oferă dâmbovițenilor posibilitatea de a vedea o mică parte din istoria județului nostru în secolul trecut, la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Este vorba despre expoziţia tematică „500 de ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa”, care este deschisă începând de astăzi, timp de o lună și jumătate pentru dâmbovițeni.
Read more

Muzeul târgoviştean, la Târgul Internaţional „Lumea cărţii”, de la Praga

 
România are în acest an statutul de ţară invitată la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional „Lumea Cărţii“ de la Praga,  cea mai amplă manifestare editorială din Cehia , ce se va desfăşura în perioada 17-20 mai 2012. Pentru prima dată invitată de onoare a Târgului de Carte de la Praga, ţara noastră va fi reprezentată  şi de C.N.M. „Curtea Domnească” Târgovişte alături de alţi peste  80 de invitaţi din România.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro