Ruinele din Parcul Mitropoliei vor deveni muzeu în aer liber

DSC00078Primăria Municipiului Târgovişte, împreună cu Arhiepiscopia Târgovişte a decis că ruinele din parcul Mitropoliei trebuie să primească tratamentul care li se cuvine. Astfel, pentru a evita degradarea continuă a vestigiilor târgoviştene, se doreşte realizarea unui gard care să împrejmuiască ruinele, un gard metalic de peste 1 m, care să fie continuat de un gard viu, ce ar împiedica ruinele de la o şi mai mare degradare. În plus de acest lucru, se doreşte şi restaurarea ruinelor rămase în parc, pentru că ele fac parte însemnată din tradiţia cetăţii noastre.

Read more

Deputaţii noştri şi începutul aventurilor lor politice! Vezi când au debutat în Parlament

Dâmboviţa are 8 colegii de deputaţi şi tot atâtea persoane care ne reprezintă în Camera Deputaţilor. Unii au chiar o experinţă de luat în seamă, în timp ce alţii sunt mai novici în ale Parlamentului. Iată când şi cum au debutat ca aleşi ai dâmboviţenilor.

Read more

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon

 

Sportiva din Târgovişte merge mai departe după ce a învins-o pe  Pauline Parmentier (Franta, 70 WTA), cu 6-4, 6-1.
Pe Sorana o aşteaptă un meci greu în turul doi, cu Na Li, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 11. Cele două s-au mai întâlnit de două ori, ambele meciuri fiind câştigate de chinezoaică.

Sportiva din Târgovişte merge mai departe, după ce a învins-o pe  Pauline Parmentier (Franta, 70 WTA), cu 6-4, 6-1.

Read more

La ora 21.00, se închid secţiile de vot. Aflaţi aici ce se întâmplă cu alegătorii care se vor afla atunci în secţia de vot

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii BEJ, dacă la ora 21.00, când se închid secţiile de vot, vor mai fi alegători care aşteaptă să-şi exercite dreptul, indiferent de numărul acestora, ei vor fi opriţi în şcoala unde se află secţia de votare şi vor putea vota.

Read more

Două spectacole de succes în acest sfârşit de săptămână, la Teatrul Municipal Târgovişte

SALA TONY BULANDRA

SAMBATA, 09 IUNIE, ORA 19.00

OPPOSITES ATTRACT de Bruce Kane

Regia: Florin Piersic Jr.

O comedie pe cât de amară, pe atât de explozivă, despre resorturile, dinamica şi (ne)împlinirile erosului, într-o lume în care acesta pare a nu mai avea de întâmpinat niciun fel de obstacole. O lume lipsită de prejudecăţi, în care nu mai contează sexele partenerilor, cât sexul;

Read more

UVT oferă peste 2 500 de locuri pentru anul universitar 2012-2013. Află ce-ţi trebuie ca să devii student!

Alsolvenţii de bacalaureat sau facultate au de ales între 27 de specializări, pe care Universitatea „Valahia” din Târgovişte le pune la dispoziţie. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii UVT beneficiază de laboratoare de cercetare şi spaţii de învăţământ moderne, se bucură de spaţii de cazare şi recreere cu un confort ridicat şi pot obţine mobilităţi universitare pentru studii în străinătate.
Examenul de admiterea pentru anul universitar 2012-2013 la Universitatea „Valahia” Târgovişte are loc în luna iulie, iar din totalul de peste 2 500 de locuri oferite, 1 350 sunt în regim de fără taxă.
Pentru înscrierea la examen, candidaţii trebuie să depună la secretariatele facultăţilor un dosar cu următoarele documente:
• Fişă de înscriere;
• Declaraţie pe proprie răspundere prin care candidatul face cunoscut dacă a avut sau are calitate de student la alte programe de studii universitare, cu prezentarea ciclului şi formei de finanţare a studiilor (bugetat sau cu taxa);
• Carte de identitate – original şi copie;
• Diplomă de bacalaureat şi foaie matricolă sau echivalente cu aceastea, în original sau copii legalizate;
• Certificat de naştere, în copie legalizată;
• Adeverinţă medicală tip , eliberată de cabinetul medical şcolar sau de medicul de familie, din care să rezulte că persoana care se înscrie la concursul de admitere este aptă pentru profilul la care candidează;
• Candidaţii cu afecţiuni clinice sau handicap vor prezenta adeverinţe medicale în care se va menţiona – în mod expres – gradul deficienţelor, în funcţie de localizarea acestora conform criteriilor medicale de orientare şcolara şi profesională din ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 427/1979;
• trei fotografii tip 3/4 cm;
• adeverinţă din care să rezulte calitatea de student, respectiv diploma de licenţă sau diploma de absolvire, în original sau copie legalizată pentru cei care se înscriu la concurs ca să urmeze o a doua specializare;
• certificat de căsătorie, în copie legalizată (dacă este cazul)
• dosar plic;
• chitanţă pentru achitarea, la casieria universitătii, a sumei prevăzută la înscriere
• acte doveditoare a situaţiei lor particulare (copie legalizată dupa certificatul de deces al părintilor – în cazul celor orfani; adeverinţă de la Casa de copii – în cazul celor aflaţi în această situaţie; acte doveditoare ca sunt copii ai personalului didactic)
Absolvenţii de învăţământ superior cu/fără diploma de licenţă, care doresc să urmeze o a doua specializare vor ataşa în plus:
• diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată, (dacă este cazul);
• foaia matricola/suplimentul la diplomă;
Candidatii care optează pentru locurile rezervate etniei rrome, vor aduce la înscriere o recomandare eliberată de către o organizaţie legală a rromilor (semnată şi ştampilată), care atestă apartenenţa lor la această etnie. Locurile rezervate se vor aloca facultăţilor de către Rectorat, conform solicitării candidaţilor la înscriere.
Cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European şi din Confederaţia Elveţiană pentru înscrierea la studii universitare de licenţă în anul universitar 2012/2013, vor ataşa la cererea de înscriere în plus:
– atestatul de recunoaştere a studiilor, eliberată de CNRED;
– certificat de competenţă lingvistică pentru limba română,
Taxele de înscriere la concursul de admitere sunt următoarele:
– admitere în anul I la studii universitare de licenta – 80 lei
– admitere la continuare de studii – 80 lei
– admitere la a II-a specializare – 80 lei
– admitere la studii universitare de masterat – 100 lei
– admitere la studii universitare de doctorat – 200 lei
– admitere la studii postuniversitare de perfectionare – 80 lei
Mai multe informaţii despre examenul de admitere la Universitatea “Valahia” din Târgovişte sunt oferite pe site-ul instituţiei, www.valahia.ro.

Absolvenţii de bacalaureat sau facultate au de ales între 27 de specializări, pe care Universitatea „Valahia” din Târgovişte le pune la dispoziţie. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii UVT beneficiază de laboratoare de cercetare şi spaţii de învăţământ moderne, se bucură de spaţii de cazare şi recreere cu un confort ridicat şi pot obţine mobilităţi universitare pentru studii în străinătate.

Read more

Aseară, la Titu, concertul Andreei Bănică a scos din case câteva mii de oameni (galerie foto)

Locuitorii din Titu au petrecut aseară ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena alături de una dintre cele mai în vogă

Read more

La Băleni Sârbi, Duminica Mironosițelor se păstrează de sute de ani

A treia Duminică după Paște este numită în calendarul creștin ortodox Duminica Mironosițelor, sărbătoare care preaslăvește ziua în care cele Trei Marii merg la mormântul lui Isus pentru a-i unge trupul cu mir. În localitatea dâmbovițeană Băleni Sârbi se pastrează de sute de ani un obicei unic în România, care reunește la biserică femeile din sat.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro