ortooxacell kiss2022.gif Flax

Târgoviştea, reprezentată în comunitatea europeană pentru proiecte de tineret

Ce este acţiunea 4.3?

Programul „Tineret în Acţiune” are mai multe direcţii de finanţare, numite Acţiuni. Fiecare dintre aceste Acţiuni ale programului îşi propune ceva diferit şi poate răspunde mai multor tipuri de nevoi ale tinerilor.

Acţiunea 4.3- „Proiecte de formare şi reţele” are o puternică dimensiune de învăţare, de formare şi de dezvoltare a celor activi în sectorul tineret, iar aici poate fi vorba de lideri de proiecte, consilieri de tineret, supervizori, formatori, facilitatori, mentori, instructori şi chiar de tinerii înşişi. Această acţiune are rolul de identificare, generare şi dezvoltare de competente şi abilităţi, dar şi schimbarea unor atitudini în rândul lucrătorilor cu tineret, astfel încât să se îmbunătăţească activităţile şi calitatea viitoarelor proiecte Tineret în Acţiune.

La acest stagiu au participat trei tineri din România, printre care şi târgovişteanca Oana Boros, care ne-a împărtăşit din experienţa sa în acest proiect.

„Întrucât domeniul tineretului este amplu, relativ recent şi în continuă dezvoltare şi adaptare, consider că a fost o experienţă internaţională pozitivă, din care a rezultat însuşirea de competenţe în educatia non-formală şi comunicarea interculturală, precum şi schimbul de idei locale într-un context internaţional. Programul însuşi vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.

„Proiectele de formare şi reţele” sunt un ajutor în acest sens, pentru că reprezintă o şansă pentru cei care activăm în domeniul tineretului – indiferent de vârstă sau experienţă – să ne dezvoltăm competenţe cheie, pentru ca ulterior să putem implementa proiecte Tineret în Acţiune. În acelaşi timp, acest curs mi-a oferit posibilitatea de a crea şi dezvolta parteneriate cu ONG-uri din cele 17 ţări prezente pentru viitoare colaborări în proiecte TiA.

A fost o săptămână plină de emoţii, noutate, încercări, exerciţii de comunicare interculturală, integrare, cunoaştere şi un apetit puternic pentru creativitate. Norvegia – o ţară altfel faţă de tot ce am văzut până acum: totul are alt ritm, stresul nu există, oamenii chiar se bucură de viaţă şi de linişte! Îţi zâmbesc oriunde te întâlnesc, păstrând însă distanţa. Fiordurile, nivelul de trai ridicat şi specificul local inconfundabil nu au cum să nu reuşească să te facă să simţi că aici timpul chiar poate sta în loc. Am avut o nouă experienţă pozitivă internaţională, după Finlanda, Austria şi Turcia, alături de tineri din 17 ţări ale Europei şi doi traineri foarte entuziaşti şi implicaţi în a ne ajuta să explorăm posibilităţile pe care ni le oferă munca internaţională de tineret şi a ne oferi feedback în ceea ce priveşte implicarea individuală a fiecăruia. Am fost „Împreună în diversitate” şi am dobândit un puternic apetit pentru cunoaştere”, a declarat prof. Oana Boros.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media