Atenţie şoferi!

Iarna îşi intră treptat în drepturi, iar vremea din ultimul timp nu a fost deloc favorabilă traficului. Căderile de ninsoare din unele zone ale judeţului au provocat blocaje rutiere. IPJ Dâmboviţa a emis mai multe recomandări privind siguranţa în trafic în aceste condiţii meteorologice. Şoferii care nu respectă avertismentele şi nu-şi echipează corespunzător vehiculele riscă amenzi foarte mari.

Având în vedere avertizarea meteorologică din această după-amiază, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor conducătorilor auto care pornesc la drum lung să se informeze cu privire la starea carosabilului pe traseul pe care îl au de parcurs, să-şi echipeze corespunzător autovehiculul şi să  păstreze în interiorul acestuia haine groase, pături şi alimente,  telefonul mobil încărcat iar în rezervor să existe combustibil suficient .

 „Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roti lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. Pentru neechiparea corespunzătoare a vehiculelor iarna,  se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv intre 9 si 21 puncte amendă”, se arată în comuncatul de presă emis de IPJ Dâmboviţa.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro