Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri – avanpremiera care închide stagiunea la Teatrul Municipal Târgovişte

Vineri 29 iunie, la ora 12.00, vă invităm la avanpremiera spectacolului FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri, în regia lui Gabriel Duţu.
Scenografia şi costumele sunt semnate de Maria Nicola, iar ilustraţia muzicală este realizată de Andrei Mihai.
Din distribuţie fac parte Cosmina Lirca (Florica), Ionuţ Constantinescu (Florin) şi Cristian Olaru (Colivescu sau Paracliserul)
Vasile Alecsandri este unul dintre primii autori mari ai literaturii româneşti, în general şi unul dintre clasicii timpurii ai dramaturgiei noastre în special.
Cunoscut mai cu seamă prin ciclul Chiriţelor, jucate de nenumărate ori, atât pe scenă cât şi pe micul şi marele ecran, Alecsandri a constituit, în timp, şi un bun prilej de redescoperire şi reevaluare, datorită unor texte care au suscitat mult mai rar atenţia regizorilor. În această categorie intră şi vodevilul Florin şi Florica (sau Paracliserul), jucat pentru prima oară în 1863 la Bucureşti, când i-a prilejuit lui Matei Millo un veritabil triumf.
Genul comic – de la comedia de bulevard până la cea muzicală – este din ce în ce mai gustat de marele public. Iar situaţiile şi replicile lui Alecsandri, mustesc de umor. Această piesă constituie un minunat prilej pentru actorii Teatrului Municipal Târgovişte de a-şi pune în valoare farmecul şi, mai ales, capacitatea de a improviza.  Se ştie că genul acesta de texte dramatice, prin gradul redus de consistenţă, oferă un spaţiu cu atât mai larg invenţiei spontane, exploziei de imaginaţie, improvizaţie.
Cu acest spectacol sperăm că le putem oferi numeroşilor elevi din Târgovişte, dar şi din alte localităţi dâmboviţene, prilejul de a vedea, pe viu, un spectacol cu opera unuia dintre marii noştri clasici, aflaţi în programa şcolară. Cu acest prilej, ei vor putea să se convingă de potenţialul de actualitate, de modernitate ale unui scriitor care, la simpla lectură, nu e tocmai pe gustul adolescenţilor din zilele noastre.
Premiera oficială a spectacolului va avea loc la începutul stagiunii 2012-2013.
Vă mulţumim şi vă invităm la teatru!
Departamentul Comunicare TMT
Vineri 29 iunie, la ora 12.00, vă invităm la avanpremiera spectacolului FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri, în regia lui Gabriel Duţu. Scenografia şi costumele sunt semnate de Maria Nicola, iar ilustraţia muzicală este realizată de Andrei Mihai. Din distribuţie fac parte Cosmina Lirca (Florica), Ionuţ Constantinescu (Florin) şi Cristian Olaru (Colivescu sau Paracliserul) 

Ce puteţi vedea la Teatrul Municipal Târgovişte în această săptămână? O avanpremieră, un spectacol invitat şi una dintre producţiile recente ale instituţiei

ASTĂZI, 14 IUNIE, la ora 19.30, la Sala Tony Bulandra, sunteţi invitaţi la avanpremiera COMEDY GAME SHOW, un spectacol semnat de Bogdan Dumitrescu. Premiera oficiala va avea loc la inceputul toamnei, in deschiderea stagiunii 2012-2013.

Din distributie fac parte Antonia Ionescu, Cosmina Lirca, Dana Stângă, Cristian Olaru, Ilie Ghergu, Liviu Cheloiu, Marin Grigore, Mircea Silaghi, Radu Câmpean şi Sebastian Bălăsoiu.

Două spectacole de succes în acest sfârşit de săptămână, la Teatrul Municipal Târgovişte

SALA TONY BULANDRA

SAMBATA, 09 IUNIE, ORA 19.00

OPPOSITES ATTRACT de Bruce Kane

Regia: Florin Piersic Jr.

O comedie pe cât de amară, pe atât de explozivă, despre resorturile, dinamica şi (ne)împlinirile erosului, într-o lume în care acesta pare a nu mai avea de întâmpinat niciun fel de obstacole. O lume lipsită de prejudecăţi, în care nu mai contează sexele partenerilor, cât sexul;

A luat cu el muzica după gratii

Remus este unul dintre deţinuţii care îşi ispăşesc pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mrgineni. Are 41 de ani şi este din Braşov. Muzica a ocupat întotdeauna un loc important în viaţa sa, fie ca relaxare, ocupaţie sau terapie, în prezent.
Înainte cânta la chitară, câştigând de pe urma pasiunii sale. În penitenciar a învăţat să cânte şi la orgă. “Eu sunt chitarist. Am participat la diferite evenimente şi spectacole înainte. De exemplu de Crăciun mergeam în spitale să colind bolnavii şi bătrânii nevoiaşi. Cântam la un restaurat seara, iar ziua la o terasă”, povesteşte bărbatul.
Muzica îi ţine companie după gratii şi îi alină sufletul. „Este un refugiu. Mă face să mă regăsesc şi mă încurajează să merg mai departe”, mărturiseşte Remus, care participă în penitenciar la diferite programe artistice, unde interpretează melodii cunoscute sau creaţii proprii, chiar referitoare la viaţa din închisoare. „Colegilor le place cum cânt, dar cel mai important este că îmi place mie. Asta contează”, crede el.
Este închis de un an şi cinci luni şi mai are de ispaşit doi ani de pedeapsă. Muzica îl va ajuta să-şi refacă viaţa după ce va fi eliberat. „O să continui să cânt după ce ies. Asta ştiu să fac”, spune Remus.

Remus este unul dintre deţinuţii care îşi ispăşesc pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mrgineni. Are 41 de ani şi este din Braşov. Muzica a ocupat întotdeauna un loc important în viaţa sa, fie ca relaxare, ocupaţie sau terapie, în prezent.

 

Stagiunea teatrală se apropie de final. Vă spunem ce spectacole puteţi vedea în acest sfârşit de săptămână

SALA TONY BULANDRA

VINERI, 25 MAI, ORA 19.00

TARGOVISTE DE JUCARIE de Peca Stefan

Regia Ana Margineanu.

Cu: Virgil Aioanei, Laurentiu Banescu, Radu Campean, Toma Danila, Ilie Ghergu, Delia Lazar, Cosmina Lirca, Maria Nicola, Ana Maria Oglinda, Cristian Olaru, Katia Pascariu, Mircea Silaghi, Daniela Stinga, Stefan Stefanescu si Miruna Vaju.

Bordea şi Natanticu au bătut Steaua-Dinamo

Zeci de târgovişteni au renunţat la derby-ul de ieri pentru a-i vedea pe cei doi comedianţi, care au făcut show într-unul din pub-urile din municipiu.
Cătalin Bordea şi Cosmin Natanticu au susţinut un spectacol de stand-up comedy în Irish Pub, unde au descreţit frunţile târgoviştenilor cu poante noi, spuse cu umor. Ei au fost aduşi la Târgovişte de revista de publicitate City’s Best.

Zeci de târgovişteni au renunţat la derby-ul de ieri pentru a-i vedea pe cei doi comedianţi, care au făcut show într-unul din pub-urile din municipiu. 

Partydul Kiss Fm se întruneşte la Fieni

Sâmbătă, 19 mai, Olix şi Dan Finţescu adună partyzanii în Club Fever Fieni. Cei doi DJ-i se întorc în Dâmboviţa pentru ediţia 230 a Partydului Kiss Fm, una dintre cele mai longevive emisiuni radio din România, transmisă live din cluburile din ţară. Sâmbătă este rândul Clubului Fever din Fieni, unde sunt aşteptaţi la distracţie kissomanii din Dâmboviţa şi nu numai. Petrecerea începe la ora 22.00, iar intrarea la eveniment costă 10 lei.

Sâmbătă, 19 mai, Olix şi Dan Finţescu adună partyzanii în Club Fever Fieni.

Bordea şi Natanticu vin la Târgovişte

Gazeta Dâmboviţei vă invită mâine, 17 mai, să-i vedeţi pe doi dintre cei mai buni comedianţi din ţară. Bordea şi Natanticu vor susţine un spectacol de stand-up comedy în Irish Pub Târgovişte, de la ora 21.00. Bordea este gazda emisiunii “Jurnal de Bordea” (Antena2), iar Natanticu este protagonistul din “Serviciul Român de Comedie (ProTV).
Evenimentul este organizat de revista de publicitate City’s Best, în colaborare cu Irish Pub si Cafe Deko. Un bilet de intrare la spectacol costă 15 lei.

Gazeta Dâmboviţei vă invită mâine, 17 mai, să-i vedeţi pe doi dintre cei mai buni comedianţi din ţară.

YOM KIPPUR sau ZIUA IERTĂRII de H. A. Hasfari

Spectacolul este adus la Teatrul Municipal Târgovişte de studenţii de la Actorie – UNATC Bucureşti, în cadrul Zilelor Spectacolului European.
Yom Kippur este cea mai sfântă zi a anului pentru evrei. Se spune că în această zi Dumnezeu face un efort deosebit să asculte rugăciunile evreilor şi să facă un pas mai aproape de poporul Lui. Această zi este destinată căinţei şi se petrece în rugăciune şi în abstinenţă de la tot ce este material şi este devotată spiritului.
Spectacolul, în regia lui Alex Jitea, este unul emoţionant şi se joacă pe scena teatrului târgoviştean începând cu ora 19.00.

Spectacolul este adus la Teatrul Municipal Târgovişte de studenţii de la Actorie – UNATC Bucureşti, în cadrul Zilelor Spectacolului European. 

 

 

 

„Opposites attract” – Gazeta Dâmboviţei.ro vă arată imagini din cel mai nou spectacol al Teatrului Municipal Târgovişte

“Opposites Attract” de Bruce Kane, în regia lui Florin Piersic jr., a avut premiera pe scena teatrului târgoviştean astăzi, 22 aprilie. Este un spectacol despre dragoste şi relaţiile de cuplu, subiect abordat în manieră modernă. Din distribuţie fac parte Mircea Silaghi, Maria Nicola, Delia Lazăr, Ilie Ghergu, Radu Câmpean, Miruna Vâju şi Dana Stângă.