ortooxacell kiss2022.gif Flax

FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri – avanpremiera care închide stagiunea la Teatrul Municipal Târgovişte

Vineri 29 iunie, la ora 12.00, vă invităm la avanpremiera spectacolului FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri, în regia lui Gabriel Duţu.
Scenografia şi costumele sunt semnate de Maria Nicola, iar ilustraţia muzicală este realizată de Andrei Mihai.
Din distribuţie fac parte Cosmina Lirca (Florica), Ionuţ Constantinescu (Florin) şi Cristian Olaru (Colivescu sau Paracliserul)
Vasile Alecsandri este unul dintre primii autori mari ai literaturii româneşti, în general şi unul dintre clasicii timpurii ai dramaturgiei noastre în special.
Cunoscut mai cu seamă prin ciclul Chiriţelor, jucate de nenumărate ori, atât pe scenă cât şi pe micul şi marele ecran, Alecsandri a constituit, în timp, şi un bun prilej de redescoperire şi reevaluare, datorită unor texte care au suscitat mult mai rar atenţia regizorilor. În această categorie intră şi vodevilul Florin şi Florica (sau Paracliserul), jucat pentru prima oară în 1863 la Bucureşti, când i-a prilejuit lui Matei Millo un veritabil triumf.
Genul comic – de la comedia de bulevard până la cea muzicală – este din ce în ce mai gustat de marele public. Iar situaţiile şi replicile lui Alecsandri, mustesc de umor. Această piesă constituie un minunat prilej pentru actorii Teatrului Municipal Târgovişte de a-şi pune în valoare farmecul şi, mai ales, capacitatea de a improviza.  Se ştie că genul acesta de texte dramatice, prin gradul redus de consistenţă, oferă un spaţiu cu atât mai larg invenţiei spontane, exploziei de imaginaţie, improvizaţie.
Cu acest spectacol sperăm că le putem oferi numeroşilor elevi din Târgovişte, dar şi din alte localităţi dâmboviţene, prilejul de a vedea, pe viu, un spectacol cu opera unuia dintre marii noştri clasici, aflaţi în programa şcolară. Cu acest prilej, ei vor putea să se convingă de potenţialul de actualitate, de modernitate ale unui scriitor care, la simpla lectură, nu e tocmai pe gustul adolescenţilor din zilele noastre.
Premiera oficială a spectacolului va avea loc la începutul stagiunii 2012-2013.
Vă mulţumim şi vă invităm la teatru!
Departamentul Comunicare TMT
Vineri 29 iunie, la ora 12.00, vă invităm la avanpremiera spectacolului FLORIN ŞI FLORICA de Vasile Alecsandri, în regia lui Gabriel Duţu. Scenografia şi costumele sunt semnate de Maria Nicola, iar ilustraţia muzicală este realizată de Andrei Mihai. Din distribuţie fac parte Cosmina Lirca (Florica), Ionuţ Constantinescu (Florin) şi Cristian Olaru (Colivescu sau Paracliserul)