FOTO și VIDEO – Tudorița sau Paștele Cailor, sărbătoarea bulgarilor târgovișteni

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”dgRS5mbHHmg”] [youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”Eptktc4CqJw”] [youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”9PE9CipQE8U”] [youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”dACaJSoYY8U”] [youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”5ep9DdkNLno”]

Read more

Astăzi sunt Sânzienele, sărbătoarea dragostei și a deslușirii ursitei. Vezi aici credinţe populare legate de această sărbătoare:

În ziua de 24 iunie, este celebrată sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Este o straveche si fascinanta sarbatoare romaneasca surprinsa in scrierile lui Dimitrie Cantemir si descrisa si de Mircea Eliade, o sarbatoare incarcata de magie si sfintenie, o sarbatoare a verii si a luminii, o sarbatoare a iubirii si a incercarilor de deslusire a ursitei. In credinta populara, noaptea dinspre Sanziene este o noapte magica si sfanta in care cerurile se deschid la miez de noapte, iar duhurile umbla libere pe pamant pentru a se intoarce spre dimineata.

Read more

Izvorul Tămăduirii, “sfânta” sărbătoare a bătăii pe plase electorale şi mici gratis

Credincioşii care au luat parte, astăzi, la slujba de hram, de la Mănăstirea Nucet, au primit apă sfinţită, asezonată cu pachete electorale cu însemnele PSD, 5000 de mici şi bere gratis, plus un spectacol de lansare a candidaţilor social democraţi la primăriile judeţului şi la preşedinţia CJD.

Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro