BĂLENI: Punte pietonală, finalizată la 7 ani de la începerea lucrărilor

Bălenarii s-au strâns, duminică, cu mic, cu mare, să vadă minunea: puntea pietonală începută în 2005 şi pe care mulţi n-o mai vedeau terminată vreodată. Din probleme de finanţare, puntea a ajuns să coste, la final, 10 miliarde de lei vechi, deşi, spun reprezentaţii CJD, dacă ar fi fost făcută în 2005, ar fi costat puţin peste jumătatea acestei sume.

Read more

La Băleni Sârbi, Duminica Mironosițelor se păstrează de sute de ani

A treia Duminică după Paște este numită în calendarul creștin ortodox Duminica Mironosițelor, sărbătoare care preaslăvește ziua în care cele Trei Marii merg la mormântul lui Isus pentru a-i unge trupul cu mir. În localitatea dâmbovițeană Băleni Sârbi se pastrează de sute de ani un obicei unic în România, care reunește la biserică femeile din sat.

Read more

Drumul Băleni-Nucet va fi reabilitat!

 Locuitorii comunei Băleni vor putea să-și ducă mai ușor marfa pentru a o vinde la București. Acaest lucru va fi posibil după ce președintele Florin Popescu a promis la sfârșitul săptămânii trecute, la bilanțul administrației locale din colegiul Moreni, că în această primăvară va începe reabilitarea drumului 711 C Băleni-Nucet și nu pentru că primarul i-a cerut acest lucru, ci pentru că bălenarii, oameni harnici și muncitori, o merită.
Read more
Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro